Yeni tahminlerde Çanakkale’ye kar var mı? Yeni tahminlerde Çanakkale’ye kar var mı?

Çanakkale Ticaret Borsası Eylül Ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi.  Toplantıda Çanakkale’nin tescilli ürünlerin marka değerini korumak amacı ile alınan kararlar değerlendirilirken Ticaret Bosası Başkanı Abdullah Denizi, zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin çalışanları için Mesleki Yeterlilik Kurumu, belge zorunluluğu getirildiğini dile getirdi. 

 2024 Eylül Ayı Meclis Toplantısı, Ticaret Borsası Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Üyeleri ve Borsa Başkanı Abdullah Denizin de hazır bulunduğu meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren   Meclis Başkanı Birol Çetin’in gündemi değerlendirdi.  ÇTB Meclis Başkanı Birol Çetin, “Ağustos ayı Meclisimizde görüştüğümüz enflasyon muhasebesi hakkında TOBB Başkanımız Sn. M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun öncülüğünde yapılan yıllık cirosu 50 Milyon TL’nin altında olan üyelerimiz enflasyon muhasebesi kapsamı dışında tutulmuştur. TOBB Başkanımıza, Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ve ekibine teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Toplantıda, Yönetim Kurulu Faaliyetlerine ilişkin Meclis Üyelerine bilgilendirme yapan ÇTB Başkanı Abdullah Deniz, Eylül ayı boyunca yapılan önemli çalışmalar ve toplantılar hakkında açıklamalarda bulundu.   ÇTB Başkanı Abdullah Deniz, Balıkesir’in Gönen İlçesinde TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’ın teşrifleri ile düzenlenen Gönen Ticaret Odası ve Ticaret Borsasının ev sahipliğinde çeltik değerlendirme toplantısına katılım yaptığını, toplantıda 2024 yılı çeltik rekoltesinin geçen yıla göre % 9 artışla 980 bin ton olarak beklendiği, verim ve kalite yönüyle herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığı belirtilerek yeni hasat sezonunda sektörün ve üreticilerimizin beklentileri konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.
Zeytinyağı üretiminde ‘Mesleki Yeterlilik Kurumu’ belge zorunluluğu getirildi 
Borsa Başkanı Abdullah Deniz “Çanakkale Ticaret Borsası olarak üyelerimizin sektörel gelişmelerini yakından takip etmek ve çıkan kanun ve yönetmelikleri uyum sağlamaları için çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Bitkisel yağ ve zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin çalışanları için Mesleki Yeterlilik Kurumu, belge zorunluluğu getirmiştir. Bu amaçla da bugün 4. Meslek Komitemize yönelik olarak Çanakkale Ticaret Borsası, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Aydın Ticaret Odası AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi işbirliğinde video konferans yöntemiyle “Zeytinyağı ve Bitkisel Yağ Üretim Operatörü Belgesi Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirdik. Borsamız ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odamız işbirliğinde “Zeytinyağı ve Bitkisel Yağ Üretim Operatörü Belgesi” için üyelerimizden talep toplayarak sınavların İlimizde yapılması kararı aldık.” dedi.

Eğitime Destek Verilecek 
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Çanakkale Ticaret Borsası olarak her zaman eğitim ve öğretim faaliyetlerine destek verdiklerini ve ayrıca eğitim camiasının her zaman yanında olduklarını ifade etti. Bu kapsamda 2024 yılında Çanakkale’de  tespit edilecek ilk, orta ve lisede okuyan, ihtiyaç sahibi öğrencilere ayni veya yardım çeki şeklinde dağıtılmak üzere verilecek sosyal yardımlar hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü  ile işbirliği gerçekleştirildiklerinin bilgisini verdi.

Muhabir: Cuma Deren