Atlas Okyanusu, Baltık Denizi, Karayipler’in yanı sıra ülkemizin kıyısının bulunduğu Akdeniz ve Karadenizde de bolca bulunan zargana balığı, lezzeti ile ülkemizde mevsiminde en çok tüketilen balıklar arasında yer alıyor.
Sığ suları seven zargana balıkları deniz kenarında yürüyüş yapanlar tarafından da gözle görülebiliyor. Olta ile de avlanan balık, Çanakkale açıklarında bırakılan ağlara da sık takılıyor. Balık halinde tezgaha çıkan zargana, lezzetinin yanı sıra fiyatı ile de dikkat çekiyor. Sardalya ve hamsi ile aynı fiyata kadar düşen zargana balığı tezgahlardan sofraya gelmeye başladı.
Düşen fiyatı ile vatandaşların son günlerde en çok tercih ettiği zargana balığı 250 TL’den alıcı buluyor. Kilosu 250 TL’den satılan zargana vatandaşların sofralarını süslemeye başladı. Soğuyan havalarda değişen balık fiyatlarında en çok tüketilen sardalya 150 TL, hamsi 200 TL’den satılırken, vatandaşların en çok tercih ettiği diğer tür olan Palamut ise iki haftadır 250 TL’den satılıyor. Mezgit ve istavrit de 200 TL’den satılırken, 500 TL’den sayılan çinekop ve dil balığı 350 TL’ye geriledi. Tekir 300 TL ve sarıkanat ise 500 TL’den alıcı buluyor.