Rektör Erenoğlu duyurdu, Üniversite –Kent festivali yapılacak (VİDEO) Rektör Erenoğlu duyurdu, Üniversite –Kent festivali yapılacak (VİDEO)

Eskişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olarak görev yapan Mine Hayta, yaklaşık 6 yıldır İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Ferhat Yılmaz’ın Edirne’ye atanmasının ardından makamın sahibi oldu. Atamaların ardından kente gelen Hayta makamına oturarak görevine başladı.

Edirne İl Millî Eğitim Müdürü olarak atanan Ferhat Yılmaz, Çanakkale İl Millî Eğitim Müdürü olarak görevlendirilen Mine Hayta'ya makamda gerçekleşen devir teslim töreni ile görevi devretti.

Hayta'ya yeni görevinde başarılar dileyen Yılmaz, kendisine çiçek takdim etti. Çanakkale’nin yeni Milli Eğitim Müdür Hayta da Yılmaz’a bugüne kadar verdiği hizmetler için teşekkürlerini iletti.

Destanlar şehri Çanakkale'de İl Millî Eğitim Müdürü olarak göreve başlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını ifade eden Hayta, bu önemli görevi kendisine layık gören Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e teşekkürlerini iletti.

Yeni görevine başlamasına ilişkin ilk mesajını da veren Hayta; eğitim, bir milletin geleceğini inşa eden en önemli unsur olduğuna dikkat çekerek, “Bizler, eğitimde başarıyı yakalamak için var gücümüzle çalışacak, öğrencilerimizin en iyi eğitimi alabilmesi için tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz. Öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ve velilerimizin destekleriyle bu yolda büyük adımlar atacağımıza inanıyorum. İlimizdeki eğitim kalitesini artırmak, okullarımızın fiziki ve teknolojik altyapılarını güçlendirmek ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde çalışarak öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerine katkıda bulunacak ve yepyeni projeleri hep birlikte hayata geçireceğiz. Her karış toprağında şanlı tarihimizin izlerini taşıyan şehitler diyarı Çanakkale'de eğitim adına yapacağımız her çalışmanın başarılarla dolu olmasını ve ilimize hayırlar getirmesini diliyorum” cümlelerini kurdu.

Muhabir: Senem Erdem İnal