Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, uzun yıllardır yürüttüğü Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi çerçevesinde,milyonlarca balığı su kaynaklarına bırakıyor.

2024 Yılı Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonundan alınıp Çanakkale’ye getirilen 370 bin yavru balığın 10 bini Biga ilçesinde bulunan Kozçeşme Göletine, 10 bini Ayıtdere Göletine, 150 bini Taşaoluk Barajına ve 200 bini Bakacak Barajına bırakıldı. Kırsal alanlarda yaşayanların ucuz, kaliteli ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının sağlanması, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması, kıyı balıkçılığı ile sportif ve ticari balıkçılığın desteklenmesi ve kaynakların gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla iç sulara bırakılan balıkların çoğunluğu sazanlardan oluşurken geri kalan kısmı doğal alabalık, çipura, kalkan, levrek, mersin balığı, lahoz, granyöz ve yayın balıklarından oluşuyor.

Bakanlığın bu yıl da yürüttüğü balıklandırma projesi ile Çanakkale genelinde göletlere bırakılan toplam 1 Milyon 750 bin yavru balığın 370 bini Biga ilçesinde bulunan iki baraj ve iki gölete bırakıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden açıklama yapıldı

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün, yürütülen çalışmalara yönelik açıklamasında “Müdürlüğümüzce, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonuyla Edirne İl Tarım ve  Orman Müdürlüğü, İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonundan temin edilen pullu sazan yavrularının Biga’daki baraj ve göletlere bırakılması çalışmaları devam ediyor” ifadeleri yer aldı.

Muhabir: Senem Erdem İnal