Çanakkale'de önümüzdeki günlerde yağışlı hava bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, 14 Eylül Cumartesi gününden itibaren bölgede gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Çanakkale'de hortum! Çanakkale'de hortum!

Hava23

Hafta Sonu Hava Durumu

14 Eylül Cumartesi günü Çanakkale genelinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak ve sıcaklıklar 22-28 derece arasında değişecek. Ancak öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu durum Ayvacık, Biga, Bozcaada, Çan ve diğer ilçelerde de benzer şekilde yaşanacak. 15 Eylül Pazar günü de hava durumu çok farklı olmayacak. Parçalı bulutlu bir hava ile başlayacak olan gün, öğleden sonra yer yer sağanak yağışlar ile devam edecek. Çanakkale merkezde sıcaklıklar 20-26 derece arasında seyredecek. Özellikle Ayvacık ve Bayramiç gibi kırsal bölgelerde de yer yer yağışlar bekleniyor.

Asa234

Haftanın İlk Günleri Yağışlı Geçecek

Haftanın ilk günleri, yani 16 ve 17 Eylül tarihlerinde, bölgede sağanak yağışların daha da artması bekleniyor. Pazartesi ve Salı günleri gök gürültülü sağanak yağışlar etkisini sürdürecek. Sıcaklıklar ise bu tarihlerde 17-26 derece arasında olacak. Bozcaada, Gökçeada gibi adalarda ve Lapseki gibi kıyı ilçelerinde de gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. 18 Eylül Çarşamba günü yağışların azalacağı, ancak yine de parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağı belirtiliyor. Sıcaklıkların ise mevsim normallerinde seyredeceği, 18-27 derece arasında olacağı tahmin ediliyor. Gökçeada, Ezine ve Yenice gibi bölgelerde de benzer bir hava durumu yaşanacak.

Muhabir: Murat Yüksel