Çanakkale il sınırları içerisinde birçok dalış noktası bulunması sebebiyle, dalış sporuna bağlı yaralanmalar da zaman zaman görülebiliyor. Vurgun veya dekompresyon hastalığı, hızlı basınç değişimi sonucu vücutta gaz kabarcıklarının oluşmasıyla ortaya çıkan ciddi bir sağlık sorunudur. Özellikle dalgıçlarda karşılaşılan bu durumda, hastaların tedavisi yüksek basınç altında, basıncın yavaş yavaş azaltılmasıyla yapılıyor.

Suriye’den gelen havan toplarına TSK anında karşılık verdi Suriye’den gelen havan toplarına TSK anında karşılık verdi

Çanakkale’de geçtiğimiz günlerde Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne bilinç kaybı, solunum yetmezliği, her iki akciğerde pnömotoraks ve ekstremitelerde güç kaybı şikayetleriyle getirilen hasta, hiperbarik oksijen tedavisi ihtiyacı nedeniyle ÇOMÜ Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitesine kabul edildi. 6 gün boyunca günde 2-4 saat süreyle entübe halde hiperbarik oksijen ünitesinde tedavi edilen hasta, bilincinin açılması, solunum cihazından ayrılması ve hemodinamik verilerinin stabil hale gelmesi sonrası yoğun bakımdan servise alındı.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mesut Erbaş; “Tedavi sürecinde görev alan tüm öğretim üyelerimize, asistan hekimlerimize, yoğun bakım hemşirelerimize ve personelimize teşekkür ederiz. Ayrıca, Su Altı Hekimliği ve Hiperbarik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şefika Körpınar ve ekibine değerli katkıları için minnettarız” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi