Milli Eğitim Bakanlığı’nın zorunlu eğitim çağındaki her çocuğun eğitime erişimini ve devamını sağlamak, okul terklerinin önüne geçmek ve nitelikli eğitim erişimini sağlamak için yürüttüğü Vizyon 2023 projesi, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü önderliğinde Çanakkale’de de başlatıldı. Proje kapsamında dereceye giren okullara, düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi. 

Kordon’daki Öğretmenevi’nde düzenlenen ödül töreninde Bağımsız Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise kategorilerinde gerçekleştirilen projelerde, başarılı olan okulların ödülleri verildi.
Anaokulları kategorisinde Merkez Atatürk Anaokulu birinci, 23 Nisan Anaokulu ikinci, Zübeyde Hanım Anaokulu üçüncü olurken; öğrenci sayısı 0-600 olan ilkokullar kategorisinde Ezine 75. Yıl İlkokulu birinci, Gelibolu 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu ikinci, Merkez Anafartalar İlkokulu ise üçüncü oldu. Öğrenci sayısı 600 ve üzeri olan ilkokullar kategorisinde birinci Merkez Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu, ikinci Kepez Atatürk İlkokulu, üçüncü ise Atatürk İlkokulu oldu. Öğrenci sayısı 0-500 olan ortaokullar kategorisinde Turgut Reis Ortaokulu birinciliğe, Eceabat Opet Tarihe Saygı Okulu ikinciliğe, Erenköy Ortaokulu ise üçüncülüğe layık olarak görüldü. Öğrenci sayısı 500’ün üzerinde olan ortaokullar kategorisinde Merkez Atatürk Ortaokulu birinciliğe, Ömer Mart Ortaokulu ikinciliğe, Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu üçüncülüğe hak kazandı. Liseler kategorisinde Merkezde Vahit Tuna Anadolu Lisesi birinci, İbrahim Bodur Anadolu Lisesi ikinci, Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi üçüncü olarak dereceye girerken; Meslek liseleri kategorisinde ise Çan İlçesinden Karşıyaka Hacı Fatma Bodur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Merkez Bursa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Merkez Tacettin Arslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Kurumlar kategorisinde gerçekleştirilen projelerde ise Merkezde Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi birinci, Biga İlçesinden Biga Bilim ve Sanat Merkezi ikinci, Gelibolu İlçesinden Gelibolu Bilim ve Sanat Merkezi üçüncü olarak dereceye girdiler. 

90 yaşındaki üç kadından uzun ömrün sırrı 90 yaşındaki üç kadından uzun ömrün sırrı

İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Müdür Yardımcısı Hasan Ergüven, Şube Müdürü Cengiz Yılmaz, AR-GE Birimi öğretmenleri ve proje kapsamında dereceye giren okul ve kurum müdürlerinin yer aldığı ödül töreninde İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ve protokol üyeleri, Çanakkale Eğitim Vizyonu 2023 Projesi kapsamında dereceye giren okul ve kurum müdürlerine ödüllerini takdim ettiler.
 

Muhabir: Senem Erdem İnal