Çanakkale’de o kurumun müdürü değişti Çanakkale’de o kurumun müdürü değişti

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, üretim süreçlerini yakından incelemek üzere Ayvacık ilçesinde faaliyette olan Gemedere Artizanal Süt Ürünleri ve O'Organik firmalarını ziyarette bulundu. Çanakkale’nin tarım ve gıda sektöründeki potansiyelini gösteren bu işletme ziyaretleri kapsamında önemli çalışmalar yapılıyor.

Gemedere Artizanal Süt Ürünleri, çeşitli ülkelerden ithal edilen yaklaşık 20 farklı peynir çeşidi üretirken, O'Organik firması ise organik tarım, tıbbi ve aromatik bitki üretimi ile ilgili çalışmalar sürdürüyor.

Nazan Türkarslan, uluslararası peynir çeşitlerini yerel üretimle buluşturma çabasını ve başarısını takdir ettiği Gemedere Artizanal Süt Ürünleri firmasını ziyaretinde peynir üretim süreçleri ve pazarlama stratejileri konusunda bilgi edinirken, ürünlerini organik olarak yetiştirilen bitkilerin kurutulması veya yağının çıkarılmasıyla işleyip pazarlayan O'Organik firmasını ziyaretinde ise üretim yöntemleri ve ürünlerin piyasaya sunulma süreçleri hakkında detaylı bilgiler edindi.

Gıda ve tarım sektöründeki potansiyelimizi ortaya çıkaran bu ziyaretler, Çanakkaleli üreticilerin uluslararası standartlara uygun bir şekilde çalışmalarının bölge ekonomisine olan katkısını bir kez daha gözler önüne serdi.

Muhabir: Şahver Banu Çağlak