Gerçekleştirdiği saha gezilerinde çiftçilerin sorunlarını dinlerken tarım alanındaki gelişmeleri de yerinde değerlendiren Çanakkale Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, geçtiğimiz senelerde tırtıl ve kuraklık sebebiyle zarara uğrayan ayçiçeği tarlaları ve hasadı başlayan kapya biber tarlalarında incelemelerde bulundu.

Ayçiçeği tarlaları Edirne’de kış yağışlarındaki yetersizlik, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olması ve kuraklık gibi nedenlerden dolayı olumsuz etkilenirken, bölgedeki bazı tarlalar kuruyup çatlamaya başlıyor hatta ürün gelişimi durma noktasına geliyor. Üreticileri endişelendiren bu dönemde Nazan Türkarslan, Çanakkale’nin Kumkale Ovası’nda bulunan ayçiçeği tarlalarını inceledi. Ayçiçeğinin gelişimi ve karşılaşılan zorluklar konusunda kapsamlı değerlendirmelerin yapıldığı incelemeler sırasında Türkarslan, çiftçilerle ve kontrol mühendisleri ile görüşmeler yaptı ve onlardan bilgi aldı.

Çanakkale’de sürdürülebilir gelecek için önemli adımlar Çanakkale’de sürdürülebilir gelecek için önemli adımlar

Nazan Türkarslan, hasadı başlayan kapya biber tarlalarını incelemeleri sırasında verimlilik ve rekolte ile ilgili bilgiler alırken, üretim süreci ve beklenen ürün miktarı konularında detaylı değerlendirmelerde bulundu.

Çanakkale Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, gerçekleştirdiği bu saha gezilerinde üreticilerin yanında olmaya devam ediyor.

Muhabir: Veysel Akın Salkın