Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, kent içi toplu ulaşımda hemşehrilerinin ulaşım maliyetlerini düşürmek amacıyla hayata geçirdiği “Ücretsiz ve İndirimli Aktarma Sistemi”ni uygulamaya devam ediyor. Çanakkale Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü tarafından uygulanan bu sistem kapsamında, otobüs hatları arasında belirli süreler dahilinde otomatik aktarma yapılmaktadır. Aktarma sistemi, indirimli veya ücretsiz transfer olanakları sunarak yolcuların ulaşım maliyetlerini azaltmayı hedefliyor.

Aktarma Süreleri ve Ücretlendirme
İlk 5 Dakika: İlk 5 dakikadan sonraki 6 ile 20 dakikalar arasında ücretsiz otomatik aktarma yapılmaktadır. İlk 5 dakika içinde hiçbir aktarma yapılamamaktadır.
20-30 Dakika Arası: Bu süre zarfında sistem, normal hat tarifesinden %50 indirimli ücret alarak aktarma yapmaktadır.

Öğrenci Kartları: Öğrenci kartı kullananlar, kartlarını otobüste başka bir kişi için 2. defa kullandığında, sistem kartı tam biniş olarak görüp aktarma hakkı vermemektedir. Güzelyalı ve Ç9 Hatları: Güzelyalı hattından ve Ç9 hattından diğer hatlara, ilk 5 dakikalık koruma süresinden sonra 5 ile 50. dakika arasında ücretsiz aktarma yapılmaktadır. Aynı Hatlar ve Ekspres Hatlar: Aynı hatlar ve aynı hatların ekspres hatları arasında aktarma işlemi yapılamamaktadır. Örneğin, Ç1 ve Ç1 Ekspres, Ç3 ve Ç3 Ekspres gibi.

'Kendini Bilmezler Temizlenecek' 'Kendini Bilmezler Temizlenecek'

Aktarma işlemleri tamamen otomatik olarak gerçekleştirilmektedir ve araç şoförlerinin bu işlemlere müdahalesi söz konusu değildir.

Çanakkale Belediyesinden yapılan açıklamada, 

“Ücretsiz ve İndirimli Aktarma Sistemi” hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen hemşehrilerimiz, ulasim.canakkale.bel.tr adresini ziyaret edebilir, 444 17 17-5841 hattımızı arayabilir'' denildi.

Muhabir: Şahver Banu Çağlak