Çanakkale'ye 4 gün yağmur var Çanakkale'ye 4 gün yağmur var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla emeklilerin hayatlarını en iyi koşullara getirmek için 2024 yılını Emekli Yılı olarak ilan etmesinin ardından hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı’nın Emektarları projesi kapsamında, emekliler Çanakkale’ye geldi ve SGK ev sahipliğinde devlet yurtlarında ücretsiz bir şekilde konaklayarak şehri gezdiler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Emekli Yılı olarak ilan edilen 2024 senesinde zamlardan indirimlere pek çok ayrıcalığa sahip olan emekliler, Sosyal Güvenlik Reformu kapsamında hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı’nın Emektarları projesi ile Çanakkale’ye gelerek 18 Mart Kız Yurdu’nda ücretsiz bir şekilde ağırlandı ve Çanakkale’deki tarihi mekanları gezdiler.

Tarihi yerlere ziyaret

Çanakkale Savaşları Tarihi Alan gezisinde Tarihi Gelibolu Yarımadası, Seyit Onbaşı Heykeli, Şehitler Abidesi, Conkbayırı, 57. Piyade Alay Şehitliği ve Seddülbahir Sargıyeri Müzesi’ni ziyaret eden emeklilere eşlik eden Çanakkale SGK İl Müdürü Hilmi Ercan, Çanakkale tatili rotası ve verilecek hizmetler konusunda emeklilere bilgiler verdi. İl Müdürü Hilmi Ercan, emekli vatandaşları Çanakkale’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını da ifade etti. Yapılan gezilerde kahraman ecdadı bir kez daha anan vatandaşlar, ziyaretten memnun kaldılar.

Muhabir: Şahver Banu Çağlak