Özellikle çocuk ve yetişkin tiyatrosunda sahne alan oyuncularıyla pek çok önemli ödüle layık görülen topluluk, yeni dönemde de yetenekli oyunculara kapılarını açıyor. Bu yıl sınırlı kontenjanla kabul edilecek çocuk oyuncular için başvurular, 17 Eylül Salı günü itibarıyla başlayacak. Bu yıl çocuk tiyatrosu için 15 kişilik özel bir kontenjan açan Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu, geleceğin oyuncularını sahneye kazandırmak için kolları sıvadı. Başvurular 17 Eylül ile 30 Eylül tarihleri arasında kabul edilecek. Aileler, çocuklarının bu önemli sanatsal deneyime katılmaları için belirtilen tarihler arasında başvuru yapabilecekler.

Hem Çocuklar Hem Yetişkinler İçin Fırsat

Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu, her yıl hem çocuk hem de yetişkin oyuncularıyla geniş bir izleyici kitlesine hitap eden yüzlerce oyun sergiliyor. Yıl boyunca yapılan çalışmalar, sadece oyuncuların sahne becerilerini geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda sanatseverlere unutulmaz tiyatro deneyimleri sunuyor. Yeni dönem seçmeleriyle hem çocuk hem de yetişkin oyuncular, bu deneyimin bir parçası olma şansı yakalayacak. Tiyatro topluluğuna katılmak, oyuncu adaylarına sahne sanatlarında profesyonel bir kariyerin kapılarını aralıyor. Başarılı bir geçmişe sahip olan topluluk, sahne deneyimi olmayan genç yeteneklere de fırsat sunuyor. Bu yıl çocuk tiyatrosu için yapılacak seçmelerde, çocukların sahne becerileri değerlendirilerek tiyatro dünyasına adım atmaları sağlanacak. Konu ile ilgili Çanakkale Belediyesinden yapılan duyuruda “ Çocukların iş birliği yapabilme becerisini arttırmak, sosyal ve psikolojik duyarlılıkla hareket etmesine katkıda bulunmak, konuşma becerisini ve sözcük dağarcığını geliştirmek, kaslarını hareket ettiren yeni yöntemler bulmasına ve bedenini çok yönlü kullanmasına yardımcı olmak, yaratıcı özellikteki ilgi ve becerilerini alan özelinde ortaya çıkartmak amacıyla yaratıcı drama yönteminden faydalanarak 9-10 yaş grubu çocuklarla tiyatro çalışmaları yapılacaktır” ifadelerine yer verildi. 

Assos Ören Yeri'nde 1500 yıllık kemikten yapılmış iğnelik bulundu Assos Ören Yeri'nde 1500 yıllık kemikten yapılmış iğnelik bulundu

Kontenjan ve başvuru şartları ile ilgili de yapılan açıklamada ise  “Çalışmalar, Belediye İş Merkezi Erkan Yavuz Deneysel Sanat Atölyesinde Pazar günleri 15.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.  Başvurular öğrenci velisi tarafından şahsen form doldurularak 17-30 Eylül 2024 tarihleri arasında Yazar ve Sanatçı Evine yapılabilecektir.  İlk buluşma, 06 Ekim Pazar 15.00-17.00 saatleri arasında yapılacaktır. Başvurular için öğrenci belgesi gerekmektedir. Devlet okullarına öncelik verilecektir. Çalışmaların durumuna göre gerekli görülen durumlarda yer, gün ve saat değişikliği olabilir. Ayrıca bilgi almak isteyen Yazar Sanatçı Evinde veya  telefon numarasından bilgi alabilir” ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Cuma Deren