Çanakkale Kantinciler Derneği Başkanından fiyat açıklaması Çanakkale Kantinciler Derneği Başkanından fiyat açıklaması

Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman'ın katılımıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi destekleriyle yürütülen "İyi Tarım Uygulamaları Kapya Biber Yetiştiriciliği Projesi" ve "Yerli ve Milli Çeşitlerle Yağlık Ayçiçeği Tarımının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Tarla Günü, Kapya Biber Hasadı ve Sertifika Töreni Merkez Kumkale köyünde düzenlendi.

Törene; İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Dr. Başak Egesel, İl Müdürü Nazan Türkarslan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Tohum A.Ş yetkilileri, TKDK İl Koordinatörü Hasan İskender, Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Onur Sinan Türkmen, Köy Muhtarı Hüseyin Beyden ve yerel üreticiler katıldı.

Etkinlikte, "Yerli ve Milli Çeşitlerle Yağlık Ayçiçeği Tarımının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Ayçiçeği tarlasında yapılan incelemelerde proje, üretim ve verim hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Ayrıca, "İyi Tarım Uygulamaları Kapsamında Kapya Biber Yetiştiriciliği Projesi" kapsamında, Kapya Biber üretim alanında yapılan incelemelerin ardından hasat işlemi gerçekleştirildi.

Günün diğer önemli bir parçası ise, "Zirai İlaç Ambalaj Atıklarının Toplanarak Bertarafı Projesi" hakkında verilen bilgilendirmeydi. Etkinlik, Sertifika Töreni ile sona erdi; İyi Tarım Uygulamaları yapan üreticilere "İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası" takdim edildi.

Muhabir: Şahver Banu Çağlak