Genel Müdür Yardımcısı Sezai Cibelik ve Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Hüseyin Eş, Gökçeada'daki tarım ve hayvancılık çalışmalarını yerinde inceledi. Gökçeada İlçe Tarım Müdürlüğü personeliyle bir araya gelen yetkililer, ilçede yapılacak çalışma ve projeler üzerine değerlendirmelerde bulundu. Ziyarette, Gökçeada’da sürdürülen tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi için yeni projelerin hayata geçirilmesi hedeflenirken, mevcut çalışmaların ilerleyişi de gözden geçirildi. Yetkililer, yapımı devam eden İlçe Müdürlüğü bina ve lojman inşaatı ile Gökçeada’da bulunan Gökçeada Mezbahanesi kesimhanesinde de incelemelerde bulundu. İnşaat projelerinin durumu yerinde değerlendirilirken, kesimhane faaliyetleri ve kapasitesi üzerine de bilgi alındı.

Avladığı orkinosları düzenlediği festivalle çocuklara ikram etti Avladığı orkinosları düzenlediği festivalle çocuklara ikram etti

Mera Alanları ve Hayvancılık İşletmeleri

Ayrıca, mera alanları da inceleme konusu oldu. Meraların hayvancılık faaliyetlerine olan katkısı ve sürdürülebilir kullanımının sağlanması için atılması gereken adımlar değerlendirildi. Gökçeada’nın hayvancılık potansiyeline dikkat çeken yetkililer, "Elta Ada" işletmesini ziyaret ederek, organik ürün sertifikalı süt ürünleri işleme tesisi ve büyükbaş-küçükbaş hayvan yetiştiriciliği konularında bilgi aldılar. "Hastalıktan Ari" ve "AB Onaylı" hayvan yetiştiriciliği yapan bu işletme, organik üretim alanındaki başarısıyla dikkat çekiyor.

Muhabir: Murat Yüksel