Çanakkale’de köylünün bulduğu 109 yıllık top mermileri böyle imha edildi (TIKLA İZLE) Çanakkale’de köylünün bulduğu 109 yıllık top mermileri böyle imha edildi (TIKLA İZLE)

Çanakkale’de, Gıda Kontrol Görevlileri tarafından rutin olarak gerçekleştirilen denetimlere ek olarak, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatıyla 12 Ağustos 2024 - 29 Ağustos 2024 tarihleri arasında 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan "Süt ve Süt Ürünleri Üreten İşletmelere Yönelik Denetimler" kapsamında kapsamlı bir denetim süreci yürütüldü. Bu denetimler, Çanakkale’de onay kapsamında faaliyet gösteren süt ve süt ürünleri üreten işletmelerde gerçekleştirildi. Denetimler sırasında işletmelerin hijyen koşulları, HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) sistemlerinin uygulanması, izlenebilirlik ve üretilen ürünlerin mevzuata uygunluğu titizlikle incelendi. Ayrıca, toplu tüketim yerlerinde hammadde olarak temin edilen et ve hazırlanmış et karışımlarının "Türk Gıda Kodeksi"ne uygunluğunu kontrol etmek amacıyla izlenebilirlik denetimi de yapıldı. Bu denetimler sırasında numuneler alınarak, ürünlerin güvenilirliği ve tüketici sağlığının korunması hedeflendi.

Bakanlığın talimatıyla başlatılan bu geniş kapsamlı denetim süreci, halk sağlığını koruma ve gıda güvenliğini sağlama amacıyla Çanakkale genelinde aralıksız olarak devam ediyor.

Muhabir: Veysel Akın Salkın