2020’ de başlayan güçlendirme çalışmaları tamamlanamadığı için, aylarca kapalı kalan Uygulama Otelini İl Genel Meclisi İYİ Parti Üyesi Murat Çağlayan’ın sıkı takibi ile  sonuçlandı.

31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde İYİ Parti İl Genel Meclisi Üyesi olarak seçilen Murat Çağlayan İlk mecliste dile getirdiği konulardan biri de uygulama oteli olmuştu.   Geçen 6 Temmuz’ da, açılışına sayılı günler kaldığı bilgisini kamuoyu ile paylaşan Otelden sorumlu ilgili makamlara, Güçlendirme çalışmaları haricinde, Otel binasında tamamlanamayan alanlar bulunduğunu hatırlatan Çağlayan’ın bu çıkışı sonrasında, çalışmalara hız verilmişti. İl Genel Meclisi üyesi Çağlayan,  Kepez'deki ‘Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Şehit Cevdet Korkmaz Uygulama Oteli'nin, Depreme karşı güçlendirilmesi amacıyla İl özel idaresi tarafından yapılan ihale ardından başlayan çalışmalarının sonuçlanıp, otelin uzun bir aradan sonra hizmete girmesinin Çanakkale’ nin Turizmi açısından önemine dikkat çeken bir sosyal medya paylaşımda bulundu.

Projelerin Takipçisi Olmaya Devam Edeceğiz

Çanakkale’de 'Gaziler Günü' törenle kutlandı Çanakkale’de 'Gaziler Günü' törenle kutlandı

 Çağlayan, hizmete yeniden başlayan Uygulama otelini yerinde denetledikten sonra yaptığı paylaşımda “Çanakkale'nin Turizmi ve öğrencilerimizin staj eğitimi  açısından önemli kurumu olarak gördüğümüz,  Kepez'deki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Şehit Cevdet Korkmaz Uygulama Oteli'nin Depreme karşı güçlendirilmesi amacıyla İl özel idaresi tarafından yapılan ihale ardından başlayan çalışmalar, bitmek bilmez hal almıştı. 2020 Şubat ayından beri devam eden , depreme karşı güçlendirme ve yenileme  çalışmaları ,yapmış olduğumuz girişimler, takip ve görüşmelere istinaden nihayet sona erdi. Turizm Otelcilik Uygulama Oteli ilk konuklarını kabul etmeye ve  ağırlamaya başladı. Bu bağlamda, otelimizin tekrar hizmet vermeye başlamasına ve  açılmasına vesile olmanın sevinci ve gurunu yaşıyoruz. Turizm Otelcilikte staj görecek öğrencilerimize, öğretmenlerimize, Çanakkale Turizmine ve ekonomisine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İl Genel Meclisinin  bir üyesi olarak, ilk seçildiğimiz günden itibaren söz verdiğimiz üzere, Çanakkale ve kamu yararına olacak çalışmaların ve projelerin gerçekleşmesi için takipçi olmaya devam ediyoruz.  Bundan sonraki süreçte de kamu yararına olacak olan çalışmalar için ,köylümüzün kentlimizin ve sokağın sesi olmayı sürdüreceğimizi ve hizmet odaklı çalışmaya devam edeceğimizi ifade ediyor Çanakkaleli Hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Murat Yüksel