Ağustos ayının son haftasına girilirken Çanakkale adeta sıcaktan yanmaya devam ediyor. Kavurucu derecede sıcaklık nem ve rüzgarın da etkisiyle birlikte kentte 40 derecenin üzerinde hissediliyor. Hafta sonu sıcaktan bunalanlar kendilerini serinlemek için denize atıyor. Denize gidemeyenler ise dışarıdaki gölgelik alanları tercih ediyor. Evlerde ise vatandaşlar klimalarını çalıştırmadan duramıyor. Ağustos ayının sona ermesiyle birlikte havaların serinlemesini isteyenlerin sayısı bir hayli fazla. Meteoroloji yeni hafta tahminlerinde Çanakkale için yağmura yer verdi. Bu durum sıcaklıkların biraz düşmesine neden olacak gibi görünüyor.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü 26 Ağustos Pazartesi ve 30 Ağustos Cuma günlerini kapsayan 5 günlük hava durumu tahminlerini paylaştı. Buna göre Çanakkale kent merkezinde yarım çok buutlu bir hava hakim olacak. Doğu ilçelerinde yer yer yağışlar görülebilir. Sıcaklıklar en düşük 23 en yüksek 34 derece olacak.

27 Ağustos Salı günü ise il genelinde gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Yağmurlu günden sıcaklık ise 9-10 derece azalarak, Çanakkale kent merkezinde 25 derecelere kadar düşecek. Bir günlük yağmurun ardından Çarşamba günü hava şehir merkezinde çok bulutlu, diğer ilçelerde az bulutlu olacak. Sıcaklığın 30 derecelere yükselmesi tahmin ediliyor. 29 Ağustos Perşembe günü de aynı hava durumu görülecek.

30 Ağustos Cuma ise yağmur geri dönecek. Tahminlere göre Zafer Bayramını kutlayacağımız haftanın son iş gününde Çanakkale kent merkezi ve tüm ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağışların düşmesi bekleniyor. Sıcaklıklar en düşük 23, en yüksek 30 derece olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, uzun vadeli tahminlerinde Ağustos ayının son günün de de yağmurun devam edeceği yönünde tahminde bulundu.

Cami tuvaletinin duvarını parçaladılar Cami tuvaletinin duvarını parçaladılar

Muhabir: Coşkun Balcı