Ülke gündeminde günlerdir konuşulan ve tepkilere neden olan, teröris başı Abdullah Öcalan’ın mecliste konuşturulması teklifine Çanakkale Türkiye Harp Malulü Gaziler , Şehit Dul ve Yetimleri Derneği de tepki gösteren bir  açıklama yaptı.

81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen basın açıklamasını okuyan  Çanakkale Türkiye Harp Malulü Gaziler , Şehit Dul ve Yetimleri Derneği   Başkanı Muharrem Şahin  “ Türkiye Harp Malulü Gaziler , Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği olarak son  10 gündür yeni bir süreci, aşama aşama milletimize empoze etmeye  Çalışanların, tavır ve tutumunu erken teşhis ederek, 15 Ekim’de  kaygılarımızı dile getiren bir basın açıklaması yaptık.  Sinir uçlarımızı uyandırırlarsa, önünde duramayacakları bir sele maruz  kalacakları konusunda  uyarılarımızı kamuoyuyla paylaştık. Biz şehit aileleri ve gaziler olarak, uluslar arası dinamikleri, büyük  projeleri ve çok bileşenli denklemleri de göz önünde bulunduruyor,  bu sebeple örgütün silah bırakmasını ve terör örgütünün  lağvedilmesini istiyoruz. Bu ülkede huzurun ve barışın hakim olması en  büyük dileğimizdir” dedi.

Kerem Aktürkoğlu'nun golü Benfica'ya yetmedi Kerem Aktürkoğlu'nun golü Benfica'ya yetmedi

"Asla kabul etmiyoruz"
Terörist başının gaz mecliste konuşturulmasını  asla kabul etmeyeceklerini  dile getiren Çanakkale Türkiye Harp Malulü Gaziler , Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Muharrem Şahin  “Türk milletinin hassas değerlerine sahip çıkar dediğimiz kişilerin, utanç  ve kızgınlıkla izlediğimiz ve hiç bir anlam veremediğimiz açıklamalar  yapmasını, biz de acılar içerisinde takip ettik. Sanki, Türk ordusu terörle mücadelede başarısız olmuş gibi , eli kanlı  terör örgütü lideri, bebek katilinden medet umar şekilde, gazi  meclisimiz çatısı altında konuşturulmasını asla kabul etmiyoruz. Bir sonra ki adımda meclis lokantasında yemek ikram edelim mi diyeceksiniz?” dedi.

"Şehit çocuklarının umutlarını düşünmediniz mi?"
Dernek Başkanı Şahin “Katillere ‘umut hakkı’ tanımaya çalışanlar, babaları ellerinden alınıp,  mahrum bırakılan şehit çocuklarının, umutlarını hiç düşünmediniz mi ?  Ülkemizin ve insanımızın değerlerini düşünmeden , cezaevlerinde terör  sevici mahkumlarla el sıkışmak, millet menfaatlerini hiçe sayarak,  kumar masasındaymış gibi el yükseltmek de ne demek ? Terörle mücadelede en büyük acıları yaşayan şehit aileleri ve gazilerin, tarihi bir fırsat penceresi olarak gördüğünüz açıklamalara, büyük  tepki vermesi, bizce kişisel hesaplara kurban etmek değildir” dedi. 

"Asla af etmeyeceğiz"
Şehit aileleri ve gaziler olarak, teröristlere bu uygulamayı uygulayanları asla affetmeyeceklerini dile getiren Şahin  “Son yaşadığımız olaylar , şehit ailelerimiz ve gazilerimizin üzerinden de  siyaset yapanların inandırıcılıklarını yitirmelerine sebep olmuştur. Geçmişte olduğu gibi bizlere yaşattıklarınız, bugünde tarihe, kalın  harflerle yazılacaktır. Bunu her yerde ve en yüksek sesle  haykıracağız.  Sizleri yüce Türk milleti affetmeyecektir. Hele ki bizler asla  affetmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Muhabir: Cuma Deren