Kentliler tarafından yoğun ilgi gören Barbaros Kütüphanesi, kış dönemi için çalışma günlerini yeniden düzenledi. 9 Eylül 2024 Pazartesi gününden itibaren yürürlüğe girecek yeni program kapsamında, kütüphane Pazar ve Pazartesi günleri kapalı olacak. Diğer günlerde ise kentlilere hizmet vermeye devam edecek. Barbaros Kütüphanesi, kış dönemi boyunca Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri kentlilere kapılarını açacak. Bu günlerde, sabah 08.30’dan öğleye kadar 12.30, ardından öğleden sonra 13.30’dan 17.30’a kadar hizmet verilecek. Kentliler bu saat aralığında kütüphanenin sunduğu olanaklardan yararlanabilecek.

Kitap, Gazete ve Teknolojiye Erişim İmkanı

2004 yılından beri Çanakkale’nin kültürel hayatına katkı sağlayan Barbaros Kütüphanesi, geniş bir üye ve kitap koleksiyonuna sahip. Şu anda 2413 üye ile ortalama 4500 kayıtlı kitap bulunan kütüphane, okuma ve araştırma yapmak isteyenlere zengin bir kaynak sunuyor. Günlük yerel ve ulusal gazetelere de erişim imkanı sağlayan kütüphane, ayrıca öğrencilere ödev ve araştırmalarında yardımcı olmak amacıyla bilgisayar desteği de sunuyor.

Kent Kültürüne Katkı

Çanakkale Belediyesi Barbaros Kütüphanesi, kentlilerde okuma bilincinin oluşturulması ve kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Kentlilerin yıl boyunca beğeniyle kullandığı kütüphane, çeşitli yaş gruplarına hitap eden zengin içeriği ile herkesin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Çanakkale AK Parti'de istifa! Çanakkale AK Parti'de istifa!

Muhabir: Ogün İnal