Özellikle yaz aylarında meydana gelen ishal ve kusma vakaları Çanakkale’de son dönemde artış gösterdi. Çocuklar daha fazla olmak üzere çok sayıda vatandaşın ishal kusma ve karın ağrısı şikayetleriyle hastaneleri başvurdukları öğrenildi.

Bu gelişmeler üzerine kent sakinleri arasında son günlerde bir salgın olabileceği konuşulmaya başlandı. Konuyla ilgili bilgi almak üzere görüşüne başvurduğumuz İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Gökhan Baştürk, duruma açıklık getirdi.

Başınızda sıkışma hissi varsa dikkat: Uzmanı nedenini açıkladı Başınızda sıkışma hissi varsa dikkat: Uzmanı nedenini açıkladı

Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, “Bulantı, kusma dediğimiz vakaları takip ediyoruz. Yıl içinde bu vakaların artış azalış sayıları takip ediyoruz. Bu vakalar ile ilgili geçen ve bir önceki yılın rakamları ile bu yılkı vaka sayıları arasında gözle görülür bir fark yok. Belli bir bölgeye, belli bir ilçeye yönelik; bulantı, kusma şikayetlerinde sayı olarak farklılıklar bulunmamakta. Tabi mevsimsel değişiklikler, sıcaklık artış ve azalışları, insanların sıcak ortamdan klimalı soğuk ortamlara geçişi yada sıvı alımından kaynaklanan şikayetler farklılık gösteriyor. Ancak gerçekten bu nu dijital veriler ile ifade ediyorum. Ne panik yapılacak bir durum var nede kontrol altında bulunmayan bir durum var. Hastanelerimizin altyapıları yeterli. Şu an hastanelerimizde yatan hem çocuklarımız hem de yetişkinlerimiz olsa dahi yoğun bakımlık bir vakamız yok, ağır hastamız yok” dedi.

Muhabir: Ersan Küçükkuru