3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında, Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri, sağlıklı beslenmenin ve yaşam tarzının önemine dikkat çekmek amacıyla “Sağlığını Erteleme, Harekete Geç” temasıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Bu yılki etkinlikler kapsamında “Alışkanlıklarımızı Değiştiriyoruz, Sağlıklı Besleniyoruz” sloganı ile Biga Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Pakt Plus AVM’de farkındalık yaratmak amacıyla bilgilendirme stantları kuruldu. Kurulan stantlarda, Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri vatandaşlara sağlıklı beslenmenin, obezite ile mücadelenin ve genel yaşam kalitesinin iyileştirilmesinin yollarını anlattı. Broşürler dağıtılarak, sağlıklı yaşam biçiminin benimsenmesi, düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazanılması, alkol ve tütün kullanımının önlenmesi gibi önemli konulara vurgu yapıldı.

Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Çanakkale’de yarın 8 saatlik elektrik kesintisi Çanakkale’de yarın 8 saatlik elektrik kesintisi

Etkinlik süresince Pazar yeri ve AVM ziyaretçileri, uzmanlardan sağlıklı beslenme ile ilgili sorularına yanıt alma fırsatı buldu. Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü, toplumu bilinçlendirme çalışmalarına devam ederek halkın sağlığını koruma ve iyileştirme hedefi doğrultusunda etkinliklerine aralıksız sürdüreceğini belirtti.

Bu tür farkındalık çalışmalarının vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğü ve sağlıklı yaşam bilincinin artırılmasına katkı sağladığı ifade edildi.

Muhabir: Murat Yüksel