Çanakkale'de uzman doktor göreve başladı Çanakkale'de uzman doktor göreve başladı

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Bilecik ve Sivas çevreleri, Kırklareli'nin kıyı kesimleri ile Çanakkale ve Balıkesir'in kuzey kıyılarının yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, Kastamonu'nun ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. İç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.
Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken yurt genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı bulutlu 14
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 23
Adana: Parçalı ve az bulutlu 25
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 27
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16 (Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.)
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16 (Yağışların, yer yer kuvvetli olması bekleniyor.) 16
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 7
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 18

Kaynak: İHA