Panayır geleneğinin yıllardır devam ettiği ülkemizde, Çanakkale'nin çeşitli ilçelerinde de bu gelenek sürüyor. Günümüzde daha çok eğlence amaçlı düzenlenen panayırlar, eskiden eğlencenin yanı sıra kırsal ağırlıklı toplumsal ve ekonomik çevrelerde, yerel ve bölgesel düzeyde üretilen ürünlerin değiş-tokuş edildiği organizasyonlardı. Eskisi kadar olmasa da sayısı giderek artan panayırlar günümüzde de hala devam ediyor. Yaptığı kültürel etkinliklerle gelenekleri devam ettiren Gelibolu Belediyesi, giyim, oyun, yemek, alışveriş, eğlence hizmetlerinin yer aldığı geleneksel panayır düzenleyerek ilçe gecelerini renklendirdi. 
Gelibolu ilçesinde ilçe halkı ekonomisine katkı sağlayan panayırda yöresel ürünler ve Gelibolu’nun  kültürü  tanıtılırken giyim, hediyelik eşya gibi ürünler de satışa sunuluyor.  Panayırı ziyaret eden AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Belediye Başkanı Dr. Kamil Soyuak ile birlikte alandaki vatandaşlarla bir araya geldi. 

Çanakkale’de köylünün bulduğu 109 yıllık top mermileri böyle imha edildi (TIKLA İZLE) Çanakkale’de köylünün bulduğu 109 yıllık top mermileri böyle imha edildi (TIKLA İZLE)

"Daha güzel bir Gelibolu için yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz"
Gelibolu Belediye Başkanı Dr. Kamil Soyuak, düzenlenen panayır ile ilgili yaptığı açıklamada emeği geçen herkese teşekkür ederek “Ak Parti Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Ayhan Gider, Ak Parti İlçe Başkanımız Sayın Cahit Bilge ve Cumhuriyet Halk Partisi Gelibolu Belediye Meclis Üyesi Sayın Kerim Gümüşlü ile birlikte Gelibolu Panayırını ziyaret ettik. Gelibolu’muza renk katan Panayırımıza halkın da yoğun ilgi göstermesi bizleri ayrıca mutlu etti. Unutulmaya yüz tutmuş bu güzide geleneğin tekrar canlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Daha güzel bir Gelibolu için yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Senem Erdem İnal