Av sezonunun açılmasıyla birlikte balıkçıların ağlarına bolca takılan Palamut, Çanakkale’de tezgahları süslerken sofraların da vazgeçilmezleri arasında yerini aldı.

Sezonun başında artan balık bolluğu, tezgahlardaki fiyatlara olumlu yansıdı. Özellikle Palamut, Eylül ayı ortalarında 150 liraya kadar düşerken, havaların serinlemesi ve yağmurun etkisiyle daha da irileşti. Geçtiğimiz haftanın son günlerinde Çanakkale’de kiloluk Palamut 150 liraya kadar ulaşmışken, hafta sonu itibarıyla bu fiyat düşüşe geçti. Çanakkale Balıkhali ve kentteki diğer balık tezgahlarında Palamut şu anda 125 liradan satışa sunuluyor. Balığın büyüklüğüne göre fiyatlar artabiliyor ancak genel olarak fiyatların makul seviyelerde seyretmesi, vatandaşları memnun ediyor.

 Çanakkale'nin simgelerinden olan Sardalye’nin fiyatı ise Palamut ile aynı seviyede kalırken, Hamsi ve İstavrit 150 liradan, Tekir ve Mezgit ise 250 liradan satışa sunuluyor. Tezgahların en pahalı balığı ise 300 liradan satılan Çinekop oldu.

Çanakkale'de yoğunluktan randevu veremiyorlar Çanakkale'de yoğunluktan randevu veremiyorlar

Balık fiyatlarının uygun seviyelerde olması, Çanakkaleli balıkseverlerin ilgisini çekerken, tezgahlardaki çeşitlilik de vatandaşlara geniş seçenekler sunuyor.

Muhabir: Murat Yüksel