Çanakkale’de geçtiğimiz yılki okul servis ücretlerine yüzde 52 zam geldi. Akaryakıt fiyatları başta olmak üzere giderlerdeki artış, servis ücretlerindeki artışın en büyük etkeni oldu.

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, okul servis ücretlerine geçen yıla göre yüzde 52 oranında zam olduğunu belirterek, “Tarifemiz çıktı. Geçen yıldan bu yana akaryakıta yüzde 22 civarında zam geldi. Bağkur ve asgari ücretlere olan zamlar, trafik sigortası, yedek parça gibi gelen zamlardan dolayı 2024-2025 yılı için öğrenci servis ücretlerine yüzde 52 zam yaptık” dedi.

Çanakkale'de görüntü kirliliği tarihe karışıyor Çanakkale'de görüntü kirliliği tarihe karışıyor

ÖZEL OKUL ÜCRETLERİ!

Başkan Demir özel okul servisi ücretleri için ise şunları söyledi; “Özel okullar yüzde 100 zam yapıyor. ‘Servisçi firma beden bu fiyatı istedi diyorlar’ ama bu fiyatı bize vermiyorlar. Mesela benim bildiğim bir tane okul üç haftalık 6 bin lira bizden para istiyor, ağustos ayı içinde. Yani özel okullar çok yüksek servis altında par istiyorlar ama servisçiye bu para geçmiyor. Bize yansımıyor yani, oradan da para kazanıyorlar”

Yen fiyat tarifesi ise şöyle oluştu;

5 kilometre mesafede tek servis aylık fiyat 2 bin 800 lira, sabah-akşam servis 3 bin 500 lira, sabah-öğle-akşam servis 4 bin 400 lira olarak belirlendi.

10 kilometre mesafede ise tek servis aylık fiyat 3 bin lira, sabah-akşam servis 3 bin 800 lira, sabah-öğle-akşam servis 4 bin 900 lira şeklinde kabul edildi.  

10 Kilometre üzerinde ise tek servis aylık fiyat 3 bin 400 lira, sabah-akşam servis 4 bin 150 lira, sabah-öğle-akşam servis 5 bin 300 lira.

Öğrencinin etüde kalması durumunda yüzde 10 zam uygulanacak. Kardeş ve lise öğrencilerine ise yüzde 10 indirim yapılabilecek.

Muhabir: Veysel Akın Salkın