Kalkım İlk ve Ortaokulu, öğrencilerin meslek seçimleri konusunda bilinçlenmelerine destek olmak amacıyla farklı mesleklerden konukları ağırladı. Yıl sonu faaliyet haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, özellikle veterinerlik ve kimya mühendisliği meslekleri tanıtıldı. Okulda konuk olarak bulunan Veteriner Hekim Mehmet Şentürk, öğrencilere hayvanların tedavi süreçleri hakkında bilgiler verdi. Hayvanlara nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda da öğrencilere tavsiyelerde bulunan Şentürk, özellikle yaz aylarında su bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına duyarlı olunması gerektiğini vurguladı.

Kimya Mühendisliği: Maddelerin Kimyasal ve Fiziksel Süreçleri

Çanakkale'de iki kültür tek sahne Çanakkale'de iki kültür tek sahne

Kimya Mühendisi Betül Şentürk ise öğrencilere kimya mühendisliği alanında yapılan çalışmaları ve bu mesleğin gerektirdiği bilgi ve becerileri anlattı. Maddelerin kimyasal ve fiziksel süreçlerini inceleyerek, yeni teknolojilerle ürünlerin daha verimli kullanılmasını sağlayan kimya mühendisliğinin, farklı disiplinlerle de yakın ilişkisi olduğunu belirtti. Bu nedenle, kimya mühendislerinin fizik, kimya ve matematik gibi alanlarda geniş bir bilgi birikimine sahip olmaları gerektiğini vurguladı.

Öğrencilerin Meslek Seçimine Destek

Kalkım İlk ve Ortaokulu'nun düzenlediği bu etkinlik, öğrencilerin gelecekteki meslek seçimlerine daha bilinçli karar vermelerine yardımcı olmayı hedefliyor. Veterinerlik ve kimya mühendisliği gibi farklı meslekleri tanıtan etkinlik, öğrencilerin meslek hayalleri konusunda fikir sahibi olmalarını sağlıyor.

Muhabir: Şahver Banu Çağlak