Çanakkale Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından yürütülen çevre temalı eğitimler, genç nesilleri çevre bilinciyle buluşturmaya devam ediyor. Son olarak, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve TED Koleji öğrencileriyle bir araya gelen yetkililer, iklim değişikliği ve sıfır atık konularında önemli bilgiler paylaştı.İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Aysun Kavcar tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde, öğrencilere Çanakkale Bölgesel Katı Atık Yönetim Projesi ve uygulamaları hakkında kapsamlı bilgi verildi. Bunun yanı sıra, Sıfır Atık Projesi, Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların (AEEE) ayrı toplanması, Ambalaj Atıklarının Yönetimi ve Tıbbi Atıkların Yönetimi projeleri gibi kent merkezinde yürütülen çalışmalar detaylı bir şekilde öğrencilere aktarıldı.

Öğretmenler deneyimlerini paylaştı Öğretmenler deneyimlerini paylaştı

Atıkların Ayrı Toplanmasının Önemi
Kavcar, sunumunda atıkların neden ayrı toplanması gerektiği konusuna da özel olarak değindi. Bu çerçevede, geri dönüşümün doğaya ve insan sağlığına katkıları üzerinde durularak, sıfır atık bilincinin yaygınlaşmasının önemi vurgulandı. Ayrıca, kent genelinde uygulanan mavi bayrak gibi projeler ve iklim değişikliğiyle mücadelede yapılan çalışmalar öğrencilere aktarıldı.
.
Çanakkale’de hem yerel yönetim hem de eğitim kurumları işbirliğiyle sürdürülen bu eğitimler, çevre koruma konusundaki farkındalığın artmasına önemli katkılar sağlıyor.

Muhabir: Murat Yüksel