Bazı Alanların Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi Olarak Tespit ve İlan Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanı kararında değişiklik yapılarak Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bazı alanların Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak tespit ve ilan edilmesine ilişkin 4/11/2021 tarihli ve 4758 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında değişiklik yapılmasına dair Kararın yürürlüğe konulmasına, 2872 sayılı Çevre Kanununun 9 uncu maddesi gereğince karar verildi.

Resmi Gazete’de yayımlana karara göre; 4/11/2021 tarihli ve 4758 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının eki Kararın 2 nci maddesinin ikinci cümlesi yürürlükten kaldırıldı. Aynı karara şu madde eklendi; İstanbul İli, Adalar İlçesi (Prens Adaları) ile Balıkesir İli, Erdek ve Marmara ilçeleri sınırları içerisinde 12/7/2024 tarihinden sonra onaylanan her ölçekteki plan, plan kararları ve bunlara göre hazırlanan projelerde, 383 sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine göre yapılacak değerlendirme sonuçlanıncaya kadar herhangi bir uygulama yapılamaz.

SGK İl Müdürü Ercan'ın acı günü SGK İl Müdürü Ercan'ın acı günü

Balıkesir ili Yenice mevkii, Çanakkale ili Kumkent Mevkii ve Kumkale Deltası ile Tekirdağ İli, Uçmakdere Mevkiinde yer alan ve bu maddeyi ihdas eden karar ile Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesinde sınır genişlemesi yapılan alanlarda her ölçekteki plan, plan kararları ve bunlara göre hazırlanan projelerde, 383 sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine göre yapılacak değerlendirme sonuçlanıncaya kadar herhangi bir uygulama yapılamaz.

Kaynak: Haber Merkezi