Çanakkale Belediyesi tarafından, 16-22 Eylül 2024 tarihleri arasında "Paylaşımlı Kamusal Alanlar" temasıyla gerçekleştirilen Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Fizyoterapist Serap Apaydın tarafından Barış Kafe’de düzenlenen "Nefes Egzersizi" etkinliği büyük ilgi gördü. Etkinlikte, katılımcılara doğru nefes teknikleri öğretilirken, nefes alıp vermenin beden üzerindeki olumlu etkileri ve stresle başa çıkma yöntemleri de anlatıldı. Fizyoterapist Serap Apaydın, düzenli nefes egzersizlerinin günlük yaşamda fiziksel ve zihinsel dengeyi sağlamaya yardımcı olduğunu vurguladı. Katılımcılar, pratik egzersizlerle bu teknikleri deneyimleme fırsatı buldu.

Avrupa Hareketlilik Haftası’nın Önemi

Türkiye’nin ilk yüzer üretim platformu Çanakkale Boğazı’na ulaştı (VİDEO) Türkiye’nin ilk yüzer üretim platformu Çanakkale Boğazı’na ulaştı (VİDEO)

Avrupa Hareketlilik Haftası, sürdürülebilir hareketlilik ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını teşvik etmeyi amaçlayan bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Çanakkale Belediyesi, bu etkinliklerle halkın sağlıklı yaşama ve çevre dostu ulaşım seçeneklerine dikkat çekmeyi hedefliyor.

Muhabir: Murat Yüksel