Çorbalardan salatalara, ızgara balıklardan birçok yemekte vazgeçilmez olan limonun bu ani fiyat artışı, pazara gelen vatandaşları şaşkına çevirdi.

Etiket Fiyatları Şaşkınlık Yarattı
Pazarda limonun fiyatını gören vatandaşlar, gözlerine inanamadı. Salataların ve yemeklerin vazgeçilmezi olan limonun etiket fiyatındaki artış, herkesin dikkatini çekti. Kurban Bayramı sonrası kurulan ilk Salı pazarı, bu nedenle büyük ilgi gördü. Ancak limonun kilogram fiyatının 80 TL’ye çıkması, birçok kişinin yüzünü ekşitti. Geçen ay kilosu 45-50 TL arasında satılan limonun bu fiyat artışı, Çanakkale halkını derinden etkiledi.

Manav ve Marketlerde Limon Fiyatları
Pazardaki fiyat artışı sadece burada kalmadı. Manav ve marketlerde de limonun kilogramı 90 TL’ye kadar çıktı. Geçen yılın Eylül ve Ekim aylarında bol verim nedeniyle yerinde 50 kuruşa kadar düşen limonun fiyatı, 2024 yılının başlarında ve bugüne kadar halk pazarlarında 20-30 TL arasında seyrediyordu. Ancak son haftalarda limon arzının azalmasıyla birlikte fiyatlar hızla yükseldi. 

AK Parti Çanakkale'de Makas dönemi sona erdi AK Parti Çanakkale'de Makas dönemi sona erdi

Diğer Ürünlerdeki Fiyat Durumu
Salı pazarında sadece limon değil, diğer birçok üründe de dikkat çeken fiyat artışları yaşandı. Domatesin kilogramı 15 ila 40 TL arasında, üzümün kilogramı 50 TL’den, bamyanın kilogramı 120 TL’den, kirazın kilogramı ise 80 TL’den satışa sunuldu. Bu fiyat artışları, pazara gelen vatandaşların bütçelerini zorladı.

D S C N6966D S C N6954

Muhabir: Coşkun Balcı