Şifa verdiği kadar rengi ve kokusu ile de mest eden lavantalar, bölgeye büyük ilgi çekiyor. Marmara Denizi ve Saroz Körfezi'ne bakan bir tepe üzerinde kurulu olan Kavakköy beldesi, lavanta bahçesi ile ünlü ve her geçen yıl daha fazla ziyaretçiyi ağırlıyor. Kavakköy beldesinin en renkli alanında gerçekleştirilecek olan Mor Festival'e günler kaldı. 18 dönümlük alana dikilen ve çiçek açtığında adeta bölgeyi mora boyayan lavanta tarlasında gerçekleştirilecek olan festivalde, bu yıl binlerce kişinin katılımı bekleniyor. 

Lavantaların Çok Yönlü Kullanımı

Lavantalar, tıbbın yanı sıra sanayi alanında da geniş bir kullanım alanına sahip. Lavanta yağı, lavanta kolonyası ve lavanta sabunu gibi birçok ürün bu şifalı bitkiden elde ediliyor. Aynı zamanda turizm amaçlı da ekilen lavantalar, sosyal medyada yoğun beğeni alarak bölgenin tanıtımına büyük katkı sağlıyor.

İstilacı tür görüldü (TIKLA İZLE) İstilacı tür görüldü (TIKLA İZLE)

Sosyal Medyanın Gözdesi: Lavanta Bahçeleri

Kavakköy beldesindeki lavanta bahçesi, her gün çok sayıda ziyaretçiyi ağırlarken, sosyal medyaya yansıyan fotoğraf ve videolarla bölgenin tanıtımına katkıda bulunuyor. Tur organizasyonları, evlenme teklifleri gibi birçok organizasyona ev sahipliği yapan bu alan, fotoğraf köşeleri, lavantalarla dolu tarlada keyifli vakit geçirebilecek oturma yerleri ve hediyelik eşya standları ile ziyaretçilerini bekliyor. Mor Festival, 14 Haziran - 7 Temmuz tarihleri arasında, 10:00-19:00 saatlerinde ziyaretçilere açık olacak. Festival boyunca lavanta bahçesinde çeşitli etkinlikler ve organizasyonlar düzenlenecek. Ziyaretçiler, lavantalar arasında dolaşarak fotoğraf çekebilir, lavanta ürünlerini satın alabilir ve doğal güzelliklerin tadını çıkarabilirler. Festival, bölgenin tanıtımı ve ekonomisine de önemli katkılar sağlıyor.
 

Muhabir: Senem Erdem İnal