Köylere yapılan yatırımlar ve vatandaşların ilettiği sorunlar ile ilgili bilgilendirme yapmak üzere Çanakkale İl Genel Meclisi Salonu'nda yapılan toplantıda merkez ilçe köy muhtarları ile buluşan İl Genel Meclisi Başkanı Halil Ertuğrul, köylerdeki sorunları en iyi bilenlerin muhtarlar olduğunu belirtirken kasım ayında belirlenecek olan bütçe öncesinde köy sorunlarının tartışılmas ve çözüm önerilerinin sunulmasının önemini vurguladı.


İl Özel İdaresi'nin hizmetlerinin kırsal kesimlere ulaştırılması ve kalkınmayı sağlama çalışmalarının da detayları bir şekilde konuşulduğu toplantıya, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, CHP İl Başkanı Levent Gürbüz, CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, Belediye Başkanvekili Mustafa Alptuğ Akkoca, İl Genel Meclisi Üyeleri Güneş Pehlivan, Can Algönül, Ahmet Çelik, Muhtarlar Derneği Başkanı Ufuk Göçoğlu ve merkez köy muhtarları katılım sağladı. 
Köy muhtarlarının altyapı, kanalizasyon, su, yolların asfaltlanması çocuk parkları ve imar gibi konular hakkında sorunlara değindiği toplantıda, bu konulardaki talepler ve öneriler dinlenildi ve köylerin ihtiyaçlarına yönelik çözüm yolları tartışıldı.

Yeni kitabı 'Demokrasi Kazanı' büyük ilgi gördü Yeni kitabı 'Demokrasi Kazanı' büyük ilgi gördü

"İnsanlarımıza dokunmak istiyoruz"
Köylerin sorunlarını belirleyip çözüm üretmeye çalışacaklarını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Halil Ertuğrul, toplantıda yaptığı konuşmada "Köylerimiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımız Kasım ayındaki bütçe sonrası daha da artacaktır. Muhtarlarımızın görüşlerini alarak, toplantılar düzenleyerek, köylerimizin sorunlarını belirleyip çözüm üretmeye çalışacağız. İnsanlarımıza dokunmak istiyoruz. Muhtarlarımızla daha sık görüşerek ihtiyaçları daha kısa sürede çözeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"Bu tür toplantıları çok önemli ve yerinde buluyorum"
Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, bu tür toplantıların önemine vurgu yaparak “2025 yılı bütçe öncesi ben bu tür toplantıları çok önemli ve yerinde buluyorum. Sorunların dile getirilmesi, birbirimizi dinlememiz, çözüm önerilerinin sunulması çok önemli” dedi.

Muhabir: Veysel Akın Salkın