Çanakkale ilçelerinde kaba yem üretimi için büyük destek Çanakkale ilçelerinde kaba yem üretimi için büyük destek

Tüm girdi maliyetlerinin artmasına rağmen üretimi bırakmayan Kapya Biber üreticilerine 8 TL değer biçerken halde kapya biber fiyatı ise 27 TL olarak belirlendi. Bu fiyat üreticileri de şaşırttı.

Bu sene Bakanlığın da desteği ile üretimi arttırılan ürünlerden biri olan Kapya Biberin adeta ana vatanı olan Yenice İlçesinde  hasat başladı. Ancak, tüm girdi maliyetlerine rağmen kapya biberlerin tarladaki fiyatı ile haldeki fiyatı arasında dağlar kadar fark var.  Geçen sezon 17-18 liradan açılan Kapya biber hasadı bu sezon 10 liradan açıldı. Üstelik sezonun açılmasının ardından  iki gün sonra bu fiyat  8 liraya düştü. Biberin en çok yetiştirildiği Yenice İlçesinde   közleme kapya biber 8 TL salçalık biber ise 4 T’ye kadar geriledi. Aynı şekilde bölgede üretilen domates, mısır kar getirmediği için üretici  ürününü tarlada bıraktı.

 Geçtiğimiz hafta bölgeye giden ve üreticilerle bir araya gelen CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan da  sorunları dinlemişti. Üreticiler girdi maliyetleri ve hükümetin yanlış tarım uygulaması ile ilgili şikayetlerini Milletvekiline iletmişti.

3157980A Aca4 4Df3 8545 75E6Ac950637

Muhabir: Cuma Deren