Bu sayede, köylerde yaşayan kadınlara da erken teşhis imkanı sunuluyor. Mobil aracın köylere ulaşımıyla kansere karşı farkındalığı artırmak ve hayat kurtarmak hedefleniyor.

Mobil Araç İle Taramalar Başladı

Rahim ağzı kanseri taramalarını köylere ulaştırmak amacıyla hazırlanan program kapsamında, Mobil HPV aracı, çeşitli köylerde kadınların taramadan geçmesini sağlayacak. Erken teşhis hayat kurtarabileceği için bu taramalar, bölgede büyük önem taşıyor.

Mobil aracın köy programı şu şekilde:

2 Eylül: Seddülbahir ve Alçıtepe

3 Eylül: Kilitbahir ve Behramlı

4 Eylül: Beşyol, Büyükanafarta ve Küçükanafarta

5 Eylül: Kocadere, Bigalı, Yalova

6 Eylül: Kumköy ve Yolağzı

Kadınlar İçin Hayati Önem

Çanakkale'de spor heyecanı tavan yaptı Çanakkale'de spor heyecanı tavan yaptı

Rahim ağzı kanseri taraması, özellikle 30-65 yaş aralığındaki kadınlar için büyük bir fırsat sunuyor. Eceabat Devlet Hastanesi yetkilileri, taramanın ücretsiz olduğunu ve tüm kadınların bu hizmetten faydalanabileceğini belirtti. Mobil araç, köylere giderek tarama hizmetlerini daha erişilebilir hale getiriyor ve kanserin erken teşhis edilmesine olanak sağlıyor.

Bu taramalar, rahim ağzı kanserine karşı mücadelede büyük bir adım olarak nitelendirilirken, köylerdeki kadınlar için hayat kurtarıcı olabilir. Erken teşhisle kansere değil, hayata şans vermek isteyen kadınlar, belirlenen tarihlerde mobil aracı ziyaret edebilir.

Muhabir: Murat Yüksel