Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatıyla 81 ilde eşzamanlı başlatılan denetimler kapsamında, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri tarafından un ve unlu mamuller, ekmek, pastacılık ürünleri, tatlılar, şeker ve şekerli mamuller, et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri gibi gıdaların üretildiği işletmelerde yoğun denetimler gerçekleştiriliyor.

Denetimlerde, işletmelerin hammadde, son ürün ve ambalaj materyallerinin uygunluğu, hijyen şartları, teknik koşullar ve kayıt belgeleri titizlikle inceleniyor. Ayrıca Ramazan paketi ve kolisi olarak satışa sunulan gıdaların son tüketim tarihleri ile etiket bilgileri kontrol ediliyor.

Gıda Denetimleri Devam Ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın verilerine göre, 2024 yılında Türkiye genelinde toplam 782 bin 250 gıda işletmesinde 1 milyon 330 bin denetim gerçekleştirildi. Çanakkale'de ise 9 bin gıda işletmesine 14 bin 346 denetim yapılırken, 742 numune analiz için laboratuvarlara gönderildi.

Çanakkale’de uzmanlardan  takdir toplayan video (VİDEO) Çanakkale’de uzmanlardan takdir toplayan video (VİDEO)

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, tüketicilere de çağrıda bulunarak, "En büyük denetçi tüketicidir. Vatandaşlarımız, gıda ile ilgili karşılaştıkları olumsuzlukları 174 ALO Gıda Hattı'na bildirerek denetim sürecine katkı sağlayabilir" açıklamasında bulundu.

Muhabir: Murat Yüksel