Çanakkale’deki sokak çeşmelerinden akan ‘Ağı Dağı Kuşça Memba Suyu’ kaynaklarında, son zamanlarda büyük sıkıntı yaşanıyor. Ücretsiz olan suyun, fazla veya gereksiz kullanımı ilerleyen zamanda daha büyük sıkıntılara yol açabilecek. Kaynakların kurumaya başlamasıyla her gün verilemeyen suyun, tamamen tükenmesiyle karşı karşıya kalınabilir

AK Parti Çanakkale'de Makas dönemi sona erdi AK Parti Çanakkale'de Makas dönemi sona erdi

Ağı Dağı Kuşça Memba Suyu Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Ömer Darıcı yaptığı açıklamaya vatandaşları uyararak duyarlı olmaya davet etti. Yaz ayı olmasıyla birlikte çok fazla su tüketimi olduğunu kaydeden Başkan Darıcı, bir kişinin haddinden fazla su almasının bu durumu olumsuz etkilediğini söyledi.

Suyun şuanda bir gün kapatılıp bir gün verildiğini aktaran Darıcı yaptığı açıklamada, “Şuan her gün verme şansımız yok. Bizim 13 tane kaynağımız var. Bunların 4 tanesi tamamen kurudu. Geri kalanı da çok azaldı. 12 saniyede 20 litre su geliyordu. Şimdi ise 33 saniyede 20 litre geliyor. Neredeyse yarı yarıya düştü. Halkımız da bir seferde 25-30 damaca su alırsa olmaz. Ben bir yazı astım çeşmelere; 20 litreden fazla kimse su almasın, herkes yararlansın. Yarın gelsin 20 daha alsın. Bu şekilde giderse bu su yeter. Onun için dikkatli kullanmamız gerekli” dedi.

Muhabir: Veysel Akın Salkın