Çanakkale ilçelerinde kaba yem üretimi için büyük destek Çanakkale ilçelerinde kaba yem üretimi için büyük destek

Tarihin en sıcak temmuz ayını geride bırakan ülkemizde yaz sıcaklıkları adeta kavurucu etkisiyle devam ediyor. Çanakkale de bu durumdan nasibini alıyor.. Rüzgar ve nemle birlikte kentte hissedilen sıcaklıklar 40 dereceleri buluyor. Son tahminlere göre; halk arasında Ağustos ayının 15’inden sonra havaların serinleyeceği yönündeki söylemler ise bu yıl gerçekleşmeyecek gibi duruyor. Aksine sıcaklıkların daha da artması bekleniyor.

Meteorloji kısa bir süre önce kamuoyu ile paylaştığı açıklamada, “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; halen Ülkemizin güney kesimlerinde mevsim normalleri üzerinde, diğer kesimlerde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının Pazartesi gününden itibaren kuzey, iç ve doğu kesimlerde artacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta boyunca hava sıcaklıklarının kıyı kesimlerde mevsim normallerinin 1 ilâ 3 derece, Marmara Bölgesi’nin güney kesimleri, İç Ege, Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimleri ve Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ilâ 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor” ifadelerine yer verdi.

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi Müdürlüğü de yaptığı açıklamada, “Hava sıcaklıkları bölgemizin genelinde hafta sonu azalarak, mevsim normalleri civarı ve yer yer 1 ila 3 derece üzerinde seyredecek. Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; 19.08.2024 Pazartesi gününden itibaren hava sıcaklıklarının bölgemizin kuzey kesimlerinde Çanakkale, Balıkesir ve Manisa tekrar 3 ila 5 derece artarak mevsim normallerinin 5 ila 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor” cümlelerini kurdu.

Çanakkale’de de yeni hafta daha sıcak olacak. Tahminler doğrultusunda kentimizde 32 derce olacak sıcaklıklar, 19 Ağustos Pazartesi 35 dereceye çıkacak. Salı ve Çarşamba günler ise şehir merkezinde termometrelerin 37 derecelere ulaşması öngörülüyor. Anlaşılan o ki Ağustos’un ikinci yarısı da kavurucu sıcak ekişiyle devam edecek.

Muhabir: Veysel Akın Salkın