Çanakkale’de iki hortum oluştu Çanakkale’de iki hortum oluştu

13 Eylül 2024 Cuma gününden itibaren başlayan az bulutlu hava, Cumartesi günü itibarıyla yerini gök gürültülü sağanak yağışa bırakacak. Bu durum, Pazar ve Pazartesi günleri boyunca da sürecek. Sıcaklıkların Pazar gününden itibaren azalmaya başlaması ve Çanakkale genelinde mevsim normalleri civarına düşmesi bekleniyor. Bu durum sadece Çanakkale merkeziyle sınırlı kalmayacak; Ayvacık, Bayramiç, Biga, Bozcaada ve diğer ilçelerde de etkili olacak. Çanakkale merkezde 13 Eylül Cuma günü az bulutlu bir hava görülecek, sıcaklık 22 ila 30 derece arasında değişecek. Cumartesi günü gök gürültülü sağanak yağışlar başlayacak ve sıcaklıklar 23 ila 28 derece arasında olacak. Pazar gününden itibaren ise sıcaklık düşerek 21-26 derece arasında olacak ve yağışlar devam edecek.

Cva

Çanakkale İlçelerinde Hava Durumu

Ayvacık’ta Cuma günü az bulutlu hava sıcaklığı 18 ila 27 derece olacak. Cumartesi günü yağışların başlamasıyla birlikte sıcaklıklar 20 ila 26 dereceye düşecek. Pazar ve Pazartesi günleri boyunca sağanak yağış etkisini gösterecek. Bayramiç’te 13 Eylül Cuma günü az bulutlu ve 16-31 derece arasında bir hava görülecek. Cumartesi ve Pazar günü boyunca gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak, sıcaklık 20-29 dereceye kadar düşecek. Biga’da Cuma günü parçalı bulutlu hava hâkimken, Cumartesi günü yağışlar başlayacak. Sıcaklıklar 16 ila 36 derece arasında olacak. Pazar günü ise sağanak yağışlarla birlikte sıcaklık 19-30 dereceye düşecek. Bozcaada’da ise Cuma günü az bulutlu ve 22-28 derece arasında bir hava beklenirken, Cumartesi günü yağışlar başlayacak. Sıcaklık 21 ila 27 derece arasında olacak. Pazar ve Pazartesi günleri de sağanak yağış devam edecek.

Vcaa

Diğer İlçeler

Ezine’de az bulutlu hava 17 ila 30 derece sıcaklıkla Cuma günü başlayacak, ancak Cumartesi günü yağışlar etkisini gösterecek. Sıcaklıklar 19-29 derece arasında olacak. Pazar gününden itibaren sağanak yağışlar devam edecek. Gelibolu’da da Cuma günü az bulutlu hava 19-32 derece arasında olacak. Cumartesi ve Pazar günleri sağanak yağışla birlikte sıcaklık 21-31 dereceye kadar düşecek. Gökçeada’da az bulutlu hava ile Cuma günü 22-30 derece sıcaklık bekleniyor. Cumartesi günü yağışlarla birlikte sıcaklık 21 ila 27 dereceye inecek. Lapseki’de Cuma günü parçalı bulutlu, Cumartesi ve Pazar günleri yağışlı bir hava bekleniyor. Sıcaklıklar 18-33 derece arasında olacak. Yenice’de ise Cuma günü az bulutlu bir hava görülürken, Cumartesi ve Pazar günleri sağanak yağışlarla birlikte sıcaklıklar 14 ila 30 derece arasında olacak.

Sıcaklıklar Mevsim Normallerine Düşecek

Kuzey, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, Pazar gününden itibaren düşmeye başlayacak. Özellikle Çanakkale ve çevresinde, sıcaklıkların mevsim normalleri civarına düşmesi bekleniyor. Yağışlar hafta boyunca yer yer etkisini sürdürecek.

Zxzxza

Muhabir: Murat Yüksel