Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde gıda güvenliğini sağlamak amacıyla rutin denetim ve eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Gıda Kontrol Görevlileri tarafından yürütülen denetimlerde işletmelerin hijyen kurallarına, HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) sistemine, izlenebilirlik standartlarına ve ürünlerin mevzuata uygunluğuna dikkat edilerek kapsamlı incelemeler gerçekleştirildi. Denetimler sırasında çeşitli ürünlerden numune alımı yapılarak laboratuvar analizlerine gönderildi.

Ayrıca, denetimlere ek olarak 116 Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen eğitim faaliyetinde jandarma personeline güvenilir gıda, gıda israfı ve Bakanlık tarafından oluşturulan Alo Gıda 174 hattı konularında bilgi verildi. Eğitimlerde güvenilir gıda üretiminin ve tüketiminin önemi vurgulanırken, Alo Gıda 174 hattı ile ilgili farkındalık oluşturuldu. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, güvenilir gıdaya ulaşmak için denetim ve eğitim çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.

Eroğlu : 'Çanakkale’nin Potansiyelini Harekete Geçirmeyi Amaçlıyoruz' Eroğlu : 'Çanakkale’nin Potansiyelini Harekete Geçirmeyi Amaçlıyoruz'

Muhabir: Murat Yüksel