Ortaokul ve lise düzeyinde öğrencilerin katılımıyla düzenlenen bu yarışma, Türk müziğinin halk müziği, sanat müziği, arabesk ve pop gibi farklı dallarında genç yetenekleri sahneye taşımayı hedefledi.  Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen final gecesi, büyük bir katılım ve coşkuyla geçti. Final gecesine Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Tevfik Yıldırım, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, okul ve kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Gecede sahne alan genç yetenekler, izleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundular.

90 yaşındaki üç kadından uzun ömrün sırrı 90 yaşındaki üç kadından uzun ömrün sırrı

Jüri ve Değerlendirme Süreci
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü Ses Ana Sanat Dalı Profesör Doktor Oğuz Karakaya, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi Ana Sanat Dalı Dr. Öğretim Üyesi Ezgi Ertek Babaç ve ÇOMÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi Sedat Çılgın'ın jüri üyeliğini yaptığı yarışmada, finale kalan öğrenciler son kez şarkılarını seslendirdiler. Jüri üyeleri, genç yeteneklerin performanslarını dikkatle değerlendirdi ve en iyileri seçti. Jüri değerlendirmesi sonucunda, lise kategorisinde Biga Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşegül Bozkurt birinci, Biga İçdaş Fen Lisesi öğrencisi Beren Burucu ikinci, Biga Açı Koleji öğrencisi Öykü Özel üçüncü oldu. Ortaokul kategorisinde ise Hamdibey Ortaokulu öğrencisi Zeynep Gülaçtı birinci, Hamdibey Ortaokulu öğrencisi Süleyman Harun Kaplan ikinci, Yeniceköy Ortaokulu öğrencisi Feyza Aygün üçüncü olarak finalde dereceye giren isimler oldu.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Tevfik Yıldırım tarafından takdim edildi. 

Muhabir: Senem Erdem İnal