Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çanakkale Ziraat Odası, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamuller İhracatçılar Birliği ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi'nin ortaklığında başlatılan Süs Bitkileri Üretim Potansiyelinin Arttırılması Projesi kapsamında dikilen bitkiler ilk ürünlerini vermeye başladı. Meyve ve çiçek vermeye başlayan bitkilerle, ihracata yönelik süs bitkilerinin üretim potansiyelinin artırılması amaçlanıyor.

Çanakkale Ziraat Odası, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çanakkale Ziraat Odası, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamuller İhracatçılar Birliği ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi'nin ortaklığında kadınları tarıma katmak ve köylerde katma değer üretmek amacıyla hayata geçirilen Süs Bitkileri Üretim Potansiyelinin Artırılması Projesi için büyük bir adım attı. 21 kadın çiftçiye ulaşan ve Batak Ovası’nda bulunan Halileli köyünde Dünya Çiftçiler Günü’nde başlatılan proje için Mayıs ayında ilk fideler törenle toprağa dikildi.

Proje kapsamında dikilen fideler ve fidanlar meyve ve çiçek vermeye başladı. İhracata yönelik süs bitkileri üretim potansiyelinin artırılması amacıyla yapılan bu proje kapsamında dikilen fideler ve fidanlar çiçek ve meyve vermeye başladı. Kadın çiftçiler için yeni bir gelir kaynağı oluşturan projede Çanakkale Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, proje kapsamında üretim yapan kadın çiftçileri ziyaret ederek incelemeler yaptı.

Üreticilerin tarlalarına yapılan dikimlerin meyve vermeye başladığı proje kapsamında Çanakkale Tarım İl Müdürü Nazan Türkarslan, süs bitkisi ve sebze üretiminde önemli bir kapasiteye sahip Çanakkale’de domates, patlıcan, biber ve kavun ekim alanlarını gezerek üreticilerin bilgisini aldı. Ayrıca gerçekleştirilen bu ziyaretlerde, çeşitli tarım alanlarında yapılan yenilikler ve geliştirmeler hakkında da bilgiler paylaşıldı.

Piyade Er Mustafa Alemdar, gözyaşlarıyla toprağa verildi Piyade Er Mustafa Alemdar, gözyaşlarıyla toprağa verildi

Süs Bitkilrinin Üretim Potansiyelinin Artırılması Projesi, Çanakkale’de tarımsal üretim potansiyelinin artırılması ve kadın çiftçilerin desteklenmesi bakımından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Muhabir: Senem Erdem İnal