Kısa bir süre önce gerçekleşen köprü ve otoyol ücretlerindeki artış sonrasında Çanakkale'de feribot ücretleri de zamlandı. Son olarak 18 Mayıs 2024 tarihinde fiyat artışına gidilen Çanakkale deniz ulaşımındaki feribot hatlarında 4 ay aradan sonra araç geçişlerine ikinci kez zam yapıldı.

16 Ağustos itibariyle Çanakkale Köprüsünden birinci sınıf araç geçişleri  ​585 liraya yükseltilmişti. Geçtiğimiz hafta köprü ve otoyollardaki geçişlere gelen zamların ardından, Çanakkale deniz ulaşımında da araç geçiş ücretleri fiyat tarifesi değişti.

Çanakkale Boğazı ile Gökçeada ve Bozcaada’nın yanı sıra Güney Marmara’da deniz ulaşımını sağlayan Gestaş, ücret tarifesindeki yeni fiyatları internet sitesine yansıttı. Buna göre; Çanakkale Boğazı’nda Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki hatlarında daha önce 320 lira olan araç geçişlerinin 445 liraya yükseldiği görüldü. Günübirlik fiyatı ise 485 liradan 680 liraya çıktı. Çanakkale-Kilitbahir hattında ise daha önce 310 lira olan otomobil geçiş ücreti 435 lira, günübirlik bilet ise 465 lira iken 650 lira şeklinde belirlendi.

Çanakkale’de yerel üreticiler yoğun ilgi gösterdi Çanakkale’de yerel üreticiler yoğun ilgi gösterdi

Tüm biletlerin gidiş-dönüş olarak kesildiği Geyikli-Bozcaada Hattı'nda ise 1140 lira olan otomobil ücreti yeni tarifeye 1590 lira olarak yansıdı. Kabatape Gökçeada arasında ise daha önce 640 lira olan otomobil bilet fiyatı 895 liraya yükseltildi.

Muhabir: Ersan Küçükkuru