Çağlar Kaynak Basketbol Sahası’nda gerçekleşen etkinlik, veliler ve öğrenciler için eğlenceli bir ortam sunarken, aynı zamanda eğitimcilerin çocukları ve velileri bilgilendirmesine olanak sağladı. Şenlik kapsamında, okul yönetimleri tarafından oluşturulan oyun alanlarında çocuklar hem eğlendi hem de okullarla ilgili bilgilendirildi. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Okul Öncesi Şenliği, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve öğrenci sayısının artırılmasını amaçlıyor. Velilere okul öncesi eğitimin çocukların gelişiminde ne kadar önemli olduğunu anlatmak için planlanan bu etkinlik, hem aileler hem de öğrenciler için bilgilendirici oldu. Şenlik boyunca çocuklar çeşitli oyunlar oynayarak okulla tanışma fırsatı buldu. Şenliğe, İl Millî Eğitim Müdürü Mine Hayta, Şube Müdürü Bilal Bilen, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Akyol, anaokulu müdürleri, veliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İstiklal Marşı, Halk Eğitimi Merkezi Müzik Öğretmeni Gökhan Korgun’un yönetiminde hep bir ağızdan coşkulu bir şekilde okundu.

Çanakkale Kantinciler Derneği Başkanından fiyat açıklaması Çanakkale Kantinciler Derneği Başkanından fiyat açıklaması

Halk Oyunlarıyla Coşku Arttı

Açılış konuşması, Cumhuriyet Anaokulu Müdürü Fatma Kurtbaş Korkut tarafından gerçekleştirildi. Ardından Zübeyde Hanım Anaokulu Öğretmeni Sevgi Bilen koordinesinde okul öncesi öğrenciler tarafından Zeybek ve Kafkas Halkoyunları gösterisi sergilendi. Geleneksel halk oyunları, veliler ve öğrencilerden büyük alkış aldı. Etkinlikte ayrıca Cumhuriyet Anaokulu Öğretmeni Seçil Türkay ve Beden Eğitimi Öğretmeni Samet Akçay’ın yönetiminde sandalye kapmaca ve tünel oyunu gibi geleneksel oyunlar oynandı. Çocuklar bu oyunlarla hem eğlendi hem de takım çalışması ve yarışma ruhunu deneyimledi. Çağlar Kaynak Basketbol Sahası’nda şenlik kapsamında kurulan çeşitli stantlarda çocuklara yaratıcı aktiviteler sunuldu. Hüseyin Akif Terzioğlu Anaokulu tarafından düzenlenen halka atma oyunu, Zübeyde Hanım Anaokulu tarafından organize edilen satranç turnuvası, Atatürk Anaokulu tarafından gerçekleştirilen bez boyama etkinliği, Aliağa Anaokulu tarafından yapılan yüz boyama faaliyeti çocukların büyük ilgisini çekti.

23 Nisan Anaokulu, çocuklara akıl ve zekâ oyunları ile zenginleştirilmiş aktiviteler sunarken, 2023 Türkiye Yüzyılı Anaokulu oyun hamuru etkinliği düzenledi. Kepez Anaokulu ise çocuklara boyama etkinliğiyle eğlenceli vakit geçirmelerini sağladı.

.

Muhabir: Senem Erdem İnal