Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, bölgedeki yatırımları denetlemek amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Kalkım Beldesi’ne giderek, ilkokul inşaatında incelemelerde bulundu. Yeni okul binasının, bölgedeki eğitim altyapısını güçlendirecek modern bir yapı olarak planlandığı belirtiliyor. Kalkım İlkokulu, çağdaş bir eğitim anlayışına uygun olarak inşa ediliyor. Bodrum, zemin kat ve üç kat olmak üzere dört katlı olarak tasarlanan okul, toplamda 16 derslikle hizmet verecek. Bunun yanında, okulda 1 derslikli ana sınıfı, faaliyet ve oyun odaları, idari birimler, yemekhane, mutfak, kütüphane, rehberlik servisi, beden eğitimi salonu ve fen dersliği gibi modern eğitime uygun pek çok alan da yer alacak. Bu yapı, Yenice ilçesindeki öğrenciler için güvenli ve donanımlı bir öğrenim ortamı sağlayarak eğitim kalitesinin yükseltilmesine önemli bir katkı sunacak.

Bölge Eğitimi İçin Önemli Bir Yatırım

CHP Kepez Belde Başkan Yardımcısının acı günü CHP Kepez Belde Başkan Yardımcısının acı günü

Yenice ilçesine kazandırılacak bu modern eğitim yapısı, öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim almasına olanak tanıyacak. Kalkım İlkokulu, bölgenin eğitim altyapısının güçlenmesine önemli bir katkı sağlarken, aynı zamanda geleceğin nesillerini daha donanımlı bir şekilde yetiştirme hedefini taşıyor. İlçeye bu eğitim yapısının kazandırılması, hem veliler hem de bölge halkı tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanıyor.

Yetkililerden İnceleme Ziyareti

Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin’in Kalkım İlkokulu’na gerçekleştirdiği ziyarette, Yenice Kaymakamı Mehmet Can İrdelp, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baykal, İl Genel Meclis Üyeleri ve kurum amirleri de hazır bulundu. Ziyaret sırasında Sezgin’e, Yatırım ve İnşaat Müdürü Engin Kömürcü tarafından inşaat süreci hakkında detaylı bilgi verildi.

Muhabir: Senem Erdem İnal