sigortacılık sektörünün gelişimi ve sigortanın toplumsal faydalarının önemini topluma anlatmak ve erken yaşta sigorta bilincini oluşturmak amacı ile her yıl Ekim ayının ilk haftası ‘Sigorta Haftası’ olarak kutlanıyor. Bu yıl da 30 Eylül – 6 Ekim tarihleri arasında düzenlenen bu anlamlı haftada çeşitli etkinlikler de düzenlendi. Farkındalığın arttırılması amacı ile Biga İlçesinde de çeşitli yarışmalar gerçekleştirildi. Ekim ayının ilk haftası kutlanmaya başlayan Sigorta Haftası kapsamında, Biga Ticaret ve Sanayi Odası sigortacılık hizmetinde bulunan işletmelerin de yer aldığı 9'uncu Meslek Komitesi ile Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde  Ortaokullar arası resim yarışması düzenlendi.  30 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında Sigortacılık Haftası kapsamında ‘Sigorta İle Güvenli Yaşam’ teması ile gerçekleştirilen yarışmaya katılan onlarca öğrencinin eserleri jüri tarafından değerlendirildi.  Yapılan jüri değerlendirmelerinin ardından Çiçeklide Özel İdare Ortaokulu öğrencisi İrem Yıldırım birinci,  Özel Biga Bahçeşehir Ortaokulu öğrencisi   Ceren Kocaer ikinci,  Biga Ortaokulu öğrncisi Elif Naz Gülbaz –ise üçüncü oldu. Dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. 

Survivor Yarışmacısı Oyuncu Hasan Yalnızoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı (VİDEO) Survivor Yarışmacısı Oyuncu Hasan Yalnızoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı (VİDEO)

 Biga Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren öğrencilerin ödüllerini      Biga Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Yönetim Kurulu Üyei Ergin Sezen, Meclis Üyesi Bülent Canberk Tarhan, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen tarafından takdim edildi. Ödül töreninde bir açıklama dayapan ve eğitime her zaman destek vereceğini dile getiren Biga Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan “Yarışmanın düzenlenmesinde katkı sağlayan Biga İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erkan Bilen ve ekibine teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize çalışmalarında başarılar diliyoruz. Tüm resimlerin sergilenmesi için bir çalışma gerçekleştireceğiz. Eğitim ve öğretime katkı vermeye devam edeceğiz” dedi. 

Muhabir: Cuma Deren