İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı aday adayı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesi ve gözaltına alınmasının ardından CHP Çanakkale İl Örgütü’nün çağrısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda “demokrasi nöbeti” başlatıldı.

Çanakkale'de yanan ev kullanılamaz hale geldi Çanakkale'de yanan ev kullanılamaz hale geldi

CHP'lilerin yanı sıra çeşitli dernek ve STK'ların katılımıyla gerçekleşen eylemde, İmamoğlu’na yönelik hukuki sürece tepki gösterildi. Ellerinde bayraklarla meydanda toplanan vatandaşlar, 'Ekrem Başkan yalnız değildir', 'Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiçbirimiz' sloganlarını attı.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Levent Gürbüz, "Cumhuriyet Halk Partisi'ni yalnız bırakmadığınız için bize destek olduğunuz için tüm devrimci güçlere, bütün katılan vatandaşlarımıza, Çanakkalelilere, Cumnhuriyet Halk Partililere hepinize teşekkür ediyoruz. Mücadeleye devam edeceğiz. Durmak yok, yılmak yok, vazgeçmek yok. Mücedelemiz, eylemlerimiz artarak devam edecek. 23 Mart'ta yapılacak ön seçime kadar, her akşam burada toplanacağız. Sloganlarımızı atacağız. Ancak bu eylemlerimizi daha da geliştireceğiz. Bunun için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Yanımızda görmeyi istiyoruz. Çok teşekkür ediyoruz. Kurtuluş tüm devrimci güçlerin bir araya gelmesiyle olacak. Bundan şüpheniz olmasın. Hep birlikte mücadeleye devam edelim" dedi. 

Demokrasi nöbetinin 23 Mart'ta yapılacak ön seçime kadar her akşam 20.30-21.30 saatleri arasında devam edeceği öğrenildi. 

Muhabir: Murat Yüksel