Çanakkale’de köylünün bulduğu 109 yıllık top mermileri böyle imha edildi (TIKLA İZLE) Çanakkale’de köylünün bulduğu 109 yıllık top mermileri böyle imha edildi (TIKLA İZLE)

Çanakkale’de haftalık kurulan Cuma Pazarı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın resmi tatil olmasının etkisiyle sabah saatlerinden itibaren yoğun bir kalabalığa sahne oldu. Hem güzel hava hem de tatil, Çanakkaleli vatandaşları pazara çekerek doluluk oranını artırdı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi ve Zafer Bayramı dolayısıyla resmi tatil olması, vatandaşların pazara olan ilgisini artırdı. Tatil gününü değerlendiren Çanakkaleliler, hem tatilin tadını çıkartmak hem de haftalık mutfak alışverişlerini yapmak için sabah saatlerinde pazara akın etti.

Mutfak Alışverişi ve Tatil Bir Arada

Vatandaşlar, pazardaki yoğunluğu fırsata çevirerek taze sebze, meyve ve diğer ihtiyaçlarını karşılarken, tatil gününün keyfini çıkarmayı da ihmal etmedi. Pazar esnafı ise bu yoğunluktan memnun olduğunu belirterek, tatil günlerinin pazardaki hareketliliği olumlu yönde etkilediğini vurguladı.

Çanakkale’deki Cuma Pazarı, hem ekonomik alışveriş yapmak isteyenlerin hem de tatilini şehrin içinde geçiren vatandaşların buluşma noktası haline geldi.

Muhabir: Veysel Akın Salkın