Çanakkale'de spor heyecanı tavan yaptı Çanakkale'de spor heyecanı tavan yaptı

Bu kapsamda, çöp konteynerleri düzenli olarak yıkanıp, dezenfekte ediliyor ve ilaçlama işlemlerinden geçiriliyor. Bu sayede çevre kirliliğinin ve hastalıkların önüne geçilmesi hedefleniyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, haşerelerle mücadelede etkili bir yöntem olan jel uygulamasını sürdürüyor. Belirlenen programın yanı sıra, kentteki haşere sorunlarına yönelik gelen talepler de değerlendiriliyor. Özellikle hamamböceği mücadelesinde etkili olan jel uygulaması, kentin ihtiyaç duyulan noktalarında titizlikle uygulanıyor.

Karasinek ve Sivrisineklere Karşı İlaçlama Çalışmaları

Çanakkale Belediyesi, çevre temizliği ve halk sağlığı konusunda büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Mevsim itibariyle artan karasinek ve sivrisinek popülasyonlarına karşı da ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Kent merkezi başta olmak üzere Dardanos ve Güzelyalı gibi bölgelerde rutin ilaçlama çalışmaları yapılıyor. Bu sayede, sineklerin sebep olduğu rahatsızlıkların önlenmesi amaçlanıyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent genelindeki çevre temizliği ve haşere kontrolü çalışmalarıyla, sağlıklı ve temiz bir çevrenin korunmasına katkı sağlıyor.

Muhabir: Senem Erdem İnal