İl Genel Meclisinde de tartışmalara neden olan ihaleye katılımın olmaması dolayısı ile üçüncü kez iptal edildi. 

Çanakkale İl Özel İdaresine ait Ayvacık Sivrice Koyu’ndaki bir taşınmaz, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında İl Gemel Meclisine getirilerek Ayvacık ilçesine bağlı sahil kesminde su sorunu yaşayan köylerin içme suyu sorununun giderilmesi amacıyla satışına karar verilmişti. Günübirlik Tesis Alanı ve Ekoturizm,  Kırsal Turizm Tesis Alanı olarak  belirlenen alan iki kez ihaleye çıktı ancak katılımın olmaması  nedeni ile ihale iptal olmuştu. Geçtiğimiz gün yeniden ihaleye çıkacağı alanı meclis gündemine taşıyan İYİ Parti  İl Genel Meclis Üyesi Murat Çağlayan, yazılı bir de önerge vererek  ihale ve alan ile ilgili sorular sormuş ve Kamuoyunun bilgilendirilmesini sağlamıştı.

"Mirasyedi olmamalıyız!"
Çağlayan’ın sorularına yanıt, yazılı olarak verildi.  Hizmetlerin yapılması için tasarruf yaparak bütçe oluşturmak yerine satılan yerleri işaret ederek İl Özel İdaresinin adeta miras yediye döndüğünü söyleyen İYİ Parti İl Genel Meclisi Üyesi Murat Çağlayan “Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Assos Sivrice Koyundaki taşınmazın satışı ile ilgili vermiş olduğumuz soru önergesine verilen cevapta; 04.09.2024 tarihli encümen kararıyla kapalı teklif usulü ile ihale edilmesine ve satış amacının, Ayvacık barajından DSİ den tahsis alınan içme suyunun Ayvacık ilçesine bağlı sahil kesminde su sorunu yaşayan köylerin içme suyu sorununun giderilmesi amacıyla olduğu belirtilmiştir.  Önceki meclis toplantılarımızda 2019 yılında başlayıp 2022 yılı sonunda ete kemiğe bürünen bu projenin başlaması için dairemize oybirliği ile 100.000.000 tl borçlanma yetkisi verilmiştir . Bitiş bedeli ve süresi net  olmayan , yatırım ve projelerin kamuya ait taşınmaz satışlarıyla değil, giderlerin kısılıp, gelir arttırıcı önlemler alınıp çalışmalar yapılarak, üreterek, gelirlerin doğru zaman ve doğru yerde kullanılmasıyla finanse edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda da 2023 yılı Ocak ve Şubat aylarında mülkiyeti Özel İdareye ait Güzelyalı ve Assos Kadırga Koyundaki otel satışlarından ,Güzelyalı’daki otelden 72 milyon ,Kadırgadaki otelden ise 41 milyon lira  elde edilen gelirlerin kullanılış şeklini meclis toplantımızda da sorguladık. Daha önce 2 kez ihaleyle satışa çıkarılan Assos Sivrice Koyundaki taşınmazın bugünkü ihalesine katılımcı olmaması sebebiyle 3. kez iptal olmuştur.  Halkımızın sesi olmaya, sormaya, sorgulamaya, denetlemeye, bilgilendirmeye ve kamu yararını gözeten çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. 

Çanakkale'de AK Parti İl Yönetimi belirlendi Çanakkale'de AK Parti İl Yönetimi belirlendi

İhale 3. kez iptal oldu 
Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından dün düzenlenen Ayvacık Sivrice Koyu’ndaki taşınmaz için 120 milyon liralık ihale, katılımcı bulunamaması nedeniyle iptal edildi. Taşınmaz ile ilgili olarak 15 Eylül’de yayımlanan resmi gazetede “İlimiz, Ayvacık İlçesi, Bektaş Köyü, 105 ada, 43 parselde kayıtlı, 14.083,02m yüzölçümlü ‘Günübirlik Tesis Alanı ve Ekoturizm , Kırsal Turizm Tesis Alanı’ vasfındaki taşınmaz” bilgisi yer almıştı. İhalenin muhammen bedeli 120 milyon, geçici teminatı ise 3 milyon 600 bin TL olarak belirtilmişti. Dün saat 13.30’da Çanakkale İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılmak üzere planlanan ihale, katılım olmaması nedeniyle üçüncü kez iptal edildi.

Muhabir: Cuma Deren