Yerli Malı Haftası, ülkenin yerli üretime ve tüketime yönelmesi, yurt içinde para çıkışının azaltılması ve ekonomik bağımsızlığın sürdürülmesi amacıyla kutlanıyor. Bu doğrultuda özellikle ilkokul ve ortaokul düzeyindeki dağılımları, ürünlerin yetişen ürünleri ve yerli özelliklerinin önemi anlatılıyor. Her yıl  12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan ‘Yerli Malı Haftası’ kapsamında Kepez Halk Çocuk Evinde ‘Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Onu Kullanmalı’ temasıyla bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde üretilen tarım ürünlerinin yanı sıra Çanakkale’de üretilen ürünler  sergilenerek, bu ürünlerin nerede olduğu ve nasıl yetiştiği anlatıldı. Elma, portakal, zeytin, ceviz gibi yetişen doğal ürünler miniklere sunulurken, bölgesel besin değerleri ve faydaları hakkında miniklere  bilgiler verildi. Ayrıca çocukların sağlıklı bir şekilde büyümesi için yerli üretim olan gıdaların tüketilmesinin önemine vurgu yapıldı.

Diyanet’ten dijital dönüşüm hamlesi Diyanet’ten dijital dönüşüm hamlesi

Muhabir: Cuma Deren